Guerrilla Girls Rondleiding

donderdag avond open

Guerrilla Girls Rondleiding

20/10/2016
19:00
Donderdag Avond Open

Op 20 oktober geeft rondleider Marjon de Groot een tour naar aanleiding van de tentoonstelling Guerrilla Girls 1985-nu die tot en met 15 januari in het museum te zien is. De Guerrilla Girls leveren in hun werk kritiek op de seksistische, racistische en corrupte machtsstructuren die bestaan binnen de kunstwereld. Museale collecties bevatten ook nu nog vooral werk van voornamelijk witte mannelijke kunstenaars.

Dit gaan we toetsen in De collectie nu. Welke werken zijn van vrouwelijke kunstenaars en wat valt daaraan op? En hoe worden vrouwen geportretteerd? Zijn de vrouwen in de kunst van mannelijke kunstenaars als Sluijters, Picasso en Kabakov anders dan zij die door hun seksegenoten (bijvoorbeeld Dumas en Rineke Dijkstra) zijn geschilderd of gefotografeerd?

De rondleiding is gratis als je een entreeticket voor het museum hebt, maar schrijf je wel van tevoren in, want er kunnen maximaal 15 mensen meedoen.
We starten bij de hoofdingang om 19.00 uur.

meld je hier aan

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het externe cookies bevat. Wilt u deze (en andere) content alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van externe cookies.

Homepage