Haags Saxofoonkwartet - concert

Haags Saxofoonkwartet
evenement

Haags Saxofoonkwartet concert

15/11/2009
14:00 - 16:00

Het Haags [voorheen Python] Saxofoonkwartet is een eigenzinnig ensemble met een geheel unieke stijl. Sinds haar oprichting in 1998 heeft het ensemble zich gespecialiseerd in hedendaagse kamermuziek.

De ambitieuze musici werken veel samen met jonge componisten en willen zo het klankspectrum van het saxofoonensemble uitdiepen. Daarnaast werken zij samen met andere musici, elektronica en kunstenaars uit de dans- en theaterwereld.

Memorabel waren ondermeer hun rol in de opera "Inanna" van Louis Andriessen, geproduceerd door ZTHollandia, en de samenwerking met Steve Reich tijdens het "Reich Festival". Ter gelegenheid van het 70e geboortejaar van Louis Andriessen brengen ze in het Van Abbemuseum een speciaal programma met veel werken van deze sterk door Igor Stravinsky, Steve Reich en Terry Riley beïnvloedde componist.

Met:

Erik-Jan de With - sopraan saxofoon
Heiko Geerts - alt saxofoon
Silvan Kaiser - tenor saxofoon
Alexandre Soussi - bariton saxofoon

Entree:

normaal museumtarief
of € 3,50 [alleen concert]

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het externe cookies bevat. Wilt u deze (en andere) content alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van externe cookies.

Homepage