Programma

Searchin' for the heart of the Heartlands, film still
evenement

Heartland Film V

Searchin' for the heart of the Heartland
05/02/2009

19:00 uur

Toegang: gratis, reserveren niet noodzakelijk.

De film is Nederlands ondertiteld en duurt 85 minuten.

Na een succesvolle première op donderdag 8 januari 2009 in Muziekcentrum Frits Philips is deze film nu te zien in het auditorium van het Van Abbemuseum. Ad van Meurs is zelf aanwezig bij deze speciale vertoning van zijn film.

Deze roadmovie/documentaire is gemaakt in het kader van het project Heartland door filmmaker Dré Didderiëns, naar een idee van de Eindhovense muzikant Ad van Meurs (The Watchman). Het is een verslag van hun 10-daagse reis door het Heartland, een gebied dat de centrale staten (het Midwesten) van de Verenigde Staten omvat.

Naast sfeervolle beelden van een landschap van stof, langgerekte wegen, motels, verroeste watertanks en vergane elektriciteitspalen komen diverse muzikanten en bijzondere inwoners aan het woord, zoals bekenden uit de muziekwereld als producer Cowboy Jack Clement, die in de legendarische Sun Studio’s met Jerry Lee Lewis werkte. Daarnaast personages die op een andere wijze in het leven staan en een boeiend verleden hebben, zoals de Osage indiaan Gene Williams en intellectuelen Mike West en Katie Lewis uit Kansas die zich van de maatschappij hebben afgekeerd en zelf hun kinderen in sociaal isolement opvoeden. En natuurlijk muzikanten zoals Tom Skinner en David Munyon.


Heartland Film V is onderdeel van:

Mede mogelijk gemaakt door

Home