Programma

Jeremiah Day, Lowndes County Freedom Organization Headquarters, Alabama, 1966. Photo & copyright Doug Harris
evenement

Heartland Lezing

Jeremiah Day en Hasan Jeffries
15/01/2009

18:30 uur
De lezing zal worden gehouden in het Engels.

Toegang: € 6,50 inclusief toegang museum.
De betaling kan op de avond zelf worden voldaan aan de...

Speciale gast: Huib Haye van der Werf
Moderators: Kerstin Niemann en Charles Esche

Kunstenaar Jeremiah Day en dr. Hasan Kwame Jeffries geven een lezing over de Afro-Amerikaanse vrijheidsbeweging Lowndes County Freedom Organization (LCFO) in Alabama, waaruit de Black Panther Party is ontstaan. Voor zijn bijdrage aan het project Heartland deed Jeremiah Day onderzoek naar de tegenwoordig grotendeels vergeten LCFO. Hij maakte daarvoor gebruik van de studie die historicus Hasan Kwame Jeffries over deze beweging heeft geschreven.

Jeffries is assistent hoogleraar aan het Kirwan Institute for the Study of Race and Ethnicity en werkzaam bij de faculteit Geschiedenis aan Ohio State University.
Jeffries zal tevens zijn nog te publiceren boek Freedom Politics bespreken. Dit boek gaat in op de bijdrage van de The Lowndes County Freedom Organisation aan een meer politiek actieve Afro-Amerikaanse gemeenschap.

Beide sprekers zullen onder leiding van onderzoeksconservator Kerstin Niemann tijdens deze avond hun onderzoek in een breder perspectief plaatsen en ingaan op de raakvlakken van burgerrechten, vrijheidsstrijd, geschiedenis, vertelkunst en hedendaagse beeldende kunst.


Heartland Lezing is onderdeel van:

Mede mogelijk gemaakt door

Partners

Home