aan de slag I
Aan de slag II
wegdromen bij Ann Lee
Celine 6 jaar "Ik heb een bloem gemaakt, zodat die voor het raam kan staan."
Gelukkig heeft de boef spijt en brengt hij de Picasso weer terug
de boef in aantocht
eindresultaat
Ben 5 jaar "Die mevrouwen hebben geen kleren en schoenen aan. Met mijn klomp kunnen ze die aan hun blote voeten doen. Dan krijgen ze geen koude tenen.
landschap_Saskia 6 jaar
Ondertussen in het leslokaal
Maak je eigen kunstwerk I
Maak je eigen kunstwerk II
Opening Campus
opening Kidzclub I
opening Kidzclub II
photoschoot
Vogels_Nick 8 jaar

Het Atelier 2012: Mijn Kunstverzameling

Van Abbemuseum en Korein Kinderplein
01/04/2012 - 15/04/2012

Afgelopen zondag, 1 april, opende de tentoonstelling Mijn kunstverzameling. Met  550 enthousiaste gasten was het een groot feest! De kinderchampagne...

In samenwerking met het Van Abbemuseum organiseert Korein Kinderplein dit jaar voor de vijfde keer Het Atelier. Dit jaar staat Het Atelier in het teken van: Mijn kunstverzameling. Ruim 5500 kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar maken in dit project op een speelse manier kennis met kunst. De kinderen brachten een kunstwerk van thuis mee naar het Kinderplein. Dit kon van alles zijn: van een schilderij van een creatieve tante tot een beeldje van de rommelmarkt. Alles is immers kunst! Vervolgens kozen de kinderen een passend kunstwerk uit de collectie van het Van Abbemuseum. Geïnspireerd door deze twee kunstwerken hebben de kinderen zelf een derde kunstwerk gemaakt. Met als resultaat: Mijn kunstverzameling.

Beeldend kunstenaar en vakdocent Marleen Hartjes was verantwoordelijk voor de opdrachten en de vormgeving van de tentoonstelling. Zij liet de kinderen geïnspireerd door het kunstwerk van thuis en het gekozen kunstwerk uit de collectie met verschillende aangereikte materialen aan de slag gaan om een eigen kunstwerk te maken. De 120 meest opvallende werken zijn hier in de Studio te zien in de tentoonstelling Mijn Kunstverzameling.