Home Sweet Stratum + Willem Behring Plein - Filmvertoning ihkv Museum of Arte Útil

film

Home Sweet Stratum + Willem Behring Plein Filmvertoning ihkv Museum of Arte Útil

13/02/2014

Twee filmvertoningen in het kader van de Museum of Arte Útil.

Home Sweet Stratum

Home Sweet Stratum is een drama documentaire over het leven van een aantal jongeren in de wijk Stratum, in het zuiden van Eindhoven. Het materiaal is door jongeren zelf gekozen en gefilmd. Het geeft een hard, onverbeterlijk en intrigerend beeld van de wijk, die inmiddels is vervangen door nieuwbouw. Home Sweet Stratum is een project van Stichting Zesde Kolonne in het kader van Buurtparticipatie Eindhoven.

Willem Behring Plein

Willem Behring Plein toont een hete zomer vol gezelligheid, geweld en confrontaties met de politie op een ontmoetingsplein in een 'getto' van Helmond. Via interviews vertellen jongeren wat er gebeurde in die zomer.