In Poland, David Bowie was a woman - Bibliotheektentoonstelling

tentoonstelling

In Poland, David Bowie was a woman Bibliotheektentoonstelling

09/09/2018 - 18/11/2018

De tentoonstelling In Poland, David Bowie was a woman presenteert een onderzoek naar het ontwerpen van post-post-Sovjet-identiteit. Negen jonge kunstenaars en grafisch ontwerpers, die opgroeiden in Oost-Europa maar nu in het Westen wonen, presenteren posters gebaseerd op hun eigen ervaringen, die hun hedendaagse identiteit weergeven.

Tijdens communistische tijden werd de identiteit geconstrueerd door de staat, ontworpen door constructivisten die de reproductieve kwaliteit van grafisch ontwerp en drukwerk de kunst van het Sovjetvolk maakten. Wanneer design en kunst een individuele praktijk worden, wanneer identiteiten vervaagd zijn en grenzen tussen Oost en West versoepelen, wat maakt dan onze identiteit? Izabela Trojanowska, een popster uit de jaren 80 in Polen, met haar rode stiletto's, roofzuchtig haar en gepofte schouders, kan worden gezien als een symbool van de verschuiving naar poreuze identiteit en de mogelijkheden om te spelen met gender, nationaal en politiek thuis.

Deze tentoonstelling is gecureerd door Julija Mockute.

Kunstenaars

De kunstenaars betrokken bij deze tentoonstelling zijn: Aigustė Mockutė & Ellis MainAnna Nana (wrs_thg)Annija MuižuleKaterina SidorovaKsti HuLeeza PritychenkoLaimonas ZakasMisha Gurovich en Miša Skalskis.