jump deelnemers
jump schets

samenwerking 8 kunstenaars en 4 galeriehouders

Locatie: Studio
Opening: donderdag 7 juli 2016 van 18.30 tot 19.30 uur.

Op donderdag 15 september tussen 13.00 en 17.30 uur vindt de expertmeeting jump! | Galeries in een nieuwe rol plaats in het Van Abbemuseum. Inschrijven kan hier.

jump!

is een unieke samenwerking tussen acht talentvolle kunstenaars en vier Brabantse galeriehouders. De vier galeriehouders - Ingrid Luycks, Jan van Hoof, Majke Hüsstege en Petra Cardinaal (Galerie Pennings) - sloegen de handen ineen en boden gedurende twee jaar een groep kunstenaars een coachingstraject aan. Daarin stond kennisoverdracht, netwerk en deskundigheidsbevordering centraal. 
De deelnemende kunstenaars zijn Lindert Paulussen, Marthe Zink, Matijs van de Kerkhof, Matthias Schaareman, Noortje Haegens, Roos Holleman, Stijn Poelstra en Wiesje Peels. De expositie jump! in het Van Abbemuseum is de afsluiting van het traject en is te bezoeken tot en met zondag 18 september.

Vormgeving expositie

De vormgeving van de expositie is in handen van Harm Rensink en Grietje Schepers. In hun concept leggen ze op een symbolische manier de verbinding tussen kunstenaar en galeriehouder. Dit doen ze door de identiteit van de galerie uit te vergroten. Onderdeel van de installatie is een documentaire gemaakt door Roland van Dooren, waarin de kunstenaars hun ervaringen toelichten.

Samenwerking

In samenwerking met bkkc krijgen talentvolle beeldend kunstenaars, die na hun opleiding een aantal jaren bezig zijn, een steuntje in de rug om een plek te veroveren in het kunstcircuit. Daarnaast biedt jump! de galeriehouders een kans om onderzoek te doen naar de huidige én toekomstige positie van de kunstgalerie.

Het project heeft een bijdrage ontvangen uit het impulsgeldenprogramma van bkkc.

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het externe cookies bevat. Wilt u deze (en andere) content alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van externe cookies.

Homepage