KIOSK for Useful Knowledge: The Museum

Live-dialoog Nr. 1: Paul O'Neill en Annie Fletcher
25/09/2010

Live-dialoog tussen tussen Paul O’Neill, onderzoeker van het Situations kunstprogramma aan de Universiteit van Bristol, en Annie Fletcher, conservator...

De dialoog duurt twee uur en is live te volgen in in zaal B0-06 van het museum. Hierna wordt de dialoog tijdens openingsuren van het museum vertoond in deze zaal, tot het moment dat er een nieuwe dialoog plaatsvindt.

Dialogen in het Van Abbemuseum, voor Deel 3 van Play Van Abbe - De principes van verzamelen, Het verzamelen van principes

Deze dialoog is onderdeel van een nieuwe KIOSK serie gestart door de Mobile Academy in het Van Abbemuseum, genaamd Shadowing Institutions. Het eerste gekozen onderwerp is Het Museum, dit wordt behandeld in een serie van 2 uur durende gesprekken van medewerkers van het Van Abbemuseum met experts van buiten de organisatie.

De serie gaat uit van het simpele veronderstelling dat er binnen iedere organisatie een impliciete sociale kennis bestaat, die zowel gekend als ongekend is bij diegenen die er werken. En dat deze kennis gecommuniceerd moet worden om daadwerkelijk effectief te zijn, zowel binnen als buiten zijn context.

Deze gesprekken worden toegevoegd aan Hurtzigs FCA - (Flight Case Archive). Dit is een mobiel, voortdurend groeiend archief waar bezoekers in plaats kunnen nemen en een audiovisueel discussiearchief met “Verhalen over plaatsen, steden en gebieden” kunnen bekijken en beluisteren.

Andere dialogen

25 november 2010 - Brian Holmes & Charles Esche

13 januari 2011 - IJsbrand Hummelen & Christiane Berndes

27 januari 2011 -  Nico Arts & Louis Baltussen