tentoonstelling

KNUST

01/09/2019 - 15/11/2019
Opening: 01/09/2019 15:00
Conservator: Diana Franssen
bibliotheektentoonstelling

Deze tentoonstelling toont het stencildrukwerk uit de periode 1980 tot 2018 van de Nijmeegse stencildrukkers KNUST. Alle getoonde drukwerken, waaronder kunstenaarsboeken, flyers en posters, zijn afkomstig uit de verzameling van Hans Kaaijk uit Nijmegen. Hij schenkt de werken aan het Van Abbemuseum. 

De KNUST Collectie 

De KNUST Collectie, bestaat uit ongeveer 400 boeken en drukwerken die de geschiedenis van de kunst in een Nederlandse subcultuur, geboren uit de Nijmeegse krakerswereld, vanaf de roerige jaren 80 tot nu illustreren. Het is een belangrijke verzameling die een goed beeld geeft van de veranderingen die de Nederlandse visuele cultuur doormaakte in deze periode. Waar in de eerste jaren van het bestaan van KNUST het variëren op de thema’s, het experimenteren met vormen en het werken in groepsverband kenmerkend is, groeit het drukwerk van KNUST in de loop der tijd uit tot een illustratie van analoog vakmanschap vermengd met nieuwe digitale mogelijkheden. Wie geïnteresseerd is in de kunst van onze dagen zal in deze tentoonstelling veel inspiratie opdoen. 

Bij de tentoonstelling verschijnt de Engelstalige catalogus “KNUST, the Hans Kaaijk collection Van Abbemuseum” verkrijgbaar in de museumshop voor € 17,50.

Let op: Deze tentoonstelling is alleen te bezoeken op dinsdag t/m vrijdag, tijdens de openingstijden van de Van Abbemuseum bibliotheek.

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het externe cookies bevat. Wilt u deze (en andere) content alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van externe cookies.

Homepage