Programma

Foto: Merel van Beukering
vrienden

Kunst map Merel van Beukering

fotografie en poëzie door mysterie verbonden
21/03/2019
19:15 - 20:30

Merel van Beukering

Als zevende in de rij van kunstenaars voor onze Kunst map wordt het werk van Merel van Beukering gepresenteerd op donderdag 21 maart aanstaande om 19.15u in de Bibliotheek van het Van Abbemuseum.

Merel van Beukering is fotograaf. Fotografie is voor haar middel om haar persoonlijke visie op de realiteit te tonen. Zij kiest voor eenvoudige alledaagse onderwerpen en plaatst die in onverwachte dynamische situaties. Merel overstijgt het documentaire karakter van de fotografie en hanteert fotografie als een poëtisch beeldend middel.

Merel van Beukering maakt speelse foto’s, zowel in opdracht als autonoom. Foto’s waarin ze kleine en poëtische details uit het alledaagse leven benadrukt. In haar werk onderzoekt zij het mysterie dat onder het oppervlak van de realiteit schuilt. Vaak zijn existentiële vragen daarbij het uitgangspunt. ’In mijn beelden vertaalt zich dat door dagelijkse voorwerpen onlogisch bij elkaar te brengen. Zo ontstaat er een nieuw beeld, dat we niet gewend zijn om te zien. Ik hou daarvan. Iets echt nieuws zien, dat in eerste instantie zo vertrouwd lijkt! Je kunt vaak naar dat beeld kijken en steeds word ik weer verrast.’

De dynamiek in het beeld werkt mee aan het gevoel van mysterie. ‘De beweging, die ik creëer bij het object en die door middel van een foto in een milliseconde wordt vastgelegd, is voor mij als kunstenaar heerlijk om te doen. Het steeds weer in beweging zetten en dan fotograferen. En ineens is daar het perfecte shot. Dat weet ik dan vaak ook echt meteen. Ik maak toch nog wat extra foto’s, altijd…  maar eigenlijk ben ik dan al heel blij, want ik weet, de foto zit er al tussen!’

Programma

19.00u   ontvangst bibliotheek Van Abbemuseum

19.15u   presentatie Merel van Beukering

19.30u   borrel

20.30u   einde

Ook al heb je de Kunst map niet aangeschaft ben je op deze avond van harte welkom om de presentatie van Merel van Beukering bij te wonen! Graag vernemen wij voor woensdag 20 maart of je aanwezig bent (info@vriendenvanabbe.nl). In verband met speciale openstelling van het museum op deze avond vriendelijk verzoek om op tijd aanwezig te zijn.

 Home

Bezoekers in het Van Abbemuseum 
Foto: Boudewijn Bollmann
Bezoekers in het Van Abbemuseum 
Foto: Boudewijn Bollmann