Van Abbemuseumkoor. Foto Marcel de Buck

Lezing 1: Spel met letters

Lezingenreeks Van Abbe en De Stijl
12/10/2017

Introductie door Diana Franssen, curator van Van Abbe en De Stijl.
Performance 'in Stijl' door het Van Abbemuseumkoor en componist Jaap Blonk.

Onder de schuilnaam I.K.Bonset schreef Theo van Doesburg experimentele dichtwerken die hij o.a. publiceerde in het tijdschrift De Stijl. Deze grenzeloze drift om te experimenteren in woord, klank en beeld vertoont verwantschap met  uitingen van de internationale avant-garde uit het begin van de 20e eeuw, maar ook met de Experimentele Beweging uit de jaren 50 en de Concrete Poëzie uit de jaren 60. Deze ‘letterklankbeelden’ werden hardop voorgedragen en soms begeleid door pianiste Nelly van Doesburg.

tickets Van Abbe en De Stijl lezingenreeks

Per avond betaal je €10,- (inclusief toegang tot het museum). Een passe-partout voor de driedelige lezingenreeks kost €25,-  (Vrienden van het Van Abbemuseum betalen €17,50).
Koop hier je tickets voor de Van Abbe en De Stijl lezingen.

Overige lezingen in deze reeks:
9.11.2017, Lezing 2: Solo Theo van Doesburg
14.12.2017, Lezing 3: Echo's.

Voor op-maat programma's (bijvoorbeeld incl. rondleiding door de tentoonstelling vooraf), neem contact op met reserveringen@vanabbemuseum.nl.

Lezing 1: Spel met letters is onderdeel van:

Mede mogelijk gemaakt door