Lily van der Stokker en gast: Jim Isermann - Plug In #52

Opening: 20/06/2009 15:00
Conservatoren: Christiane Berndes, Kerstin Niemann
Kunstenaar: Lily van der Stokker

Op 20 juni opende in het Van Abbemuseum een nieuwe aflevering van Plug In. De collectie anders, getiteld ‘Plug In #52 Lily van der Stokker en gast: Jim Isermann’. Voor deze aflevering heeft kunstenares Lily van der Stokker weer een gast uitgenodigd om vanuit een artistiek standpunt te reageren op haar gekleurde, geblokte behang.

De huidige gast, Jim Isermann, heeft vier sets van oranje en zilverkleurige vacuumvorm panelen op het behang van Van der Stokker geplaatst. Deze geven slechts een glimp van het groen en oranje geruite behang weg. Zowel het behang als de panelen zijn dominant, maar samengevoegd ontstaat er een positieve wisselwerking. Van der Stokker en Isermann geven decoratie inhoud. Decoratie kan de manier waarop een witte tentoonstellingsruimte wordt beleefd beïnvloeden. Zo stelt het Van Abbemuseum verschillende gedragsregels van het kijken naar kunst aan de orde.

Lily van der Stokker en gast: Jim Isermann is onderdeel van :