Luisteravond Frank de Munnik - Philip Glass en verder - Tussen Minimalismen

Frank de Munnik

Luisteravond Frank de Munnik Philip Glass en verder - Tussen Minimalismen

20/05/2010

Begin 1970 speelt Philip Glass in London. In het publiek staan Brian Eno en David Bowie. “One of the most extraordinary musical experiences in my life”, herinnert Eno zich. De invloed van Glass en Reich (minimal music) is enorm. Van Kraftwerk tot ambient, van Arvo Pärt tot Pink Floyd en Spiritualized.

Hoe klinkt het minimalisme door in de hedendaagse muziek? Vele luistervoorbeelden nemen je mee naar een avond voor nieuwsgierige oren.

Voorafgaande aan deze luisteravond kunt u vanaf 17:00 uur gratis de tentoonstelling Tussen Minimalismen bezoeken. In de zalen van de Oudbouw is een keuze uit minimalistische en conceptuele kunstwerken van de museumcollectie te zien. Met werk van onder andere Bruce Nauman, Carl Andre, Daniel Buren, Dan Flavin, Soll LeWitt  en Donald Judd.

Per bijeenkomst betaalt u € 10. Deze kosten zijn na inschrijving te voldoen aan de  kassa van de Museumshop op de dag zelf.

Klik hier voor het reserveringsformulier voor de bijeenkomst

Om 18:00 uur kunt u in het Museumcafé genieten van een heerlijke (vegetarische) maaltijdsoep met brood voor €8,50 (incl. een consumptie). Ook hiervoor dient u te reserveren.

Klik hier voor het reserveringsformulier voor de maaltijd

Frank de Munnik is redacteur bij Muziekcentrum Frits Philips. Daarnaast is hij freelance medewerker VPRO Radio en Gids, en gastdocent aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam. Hij verzorgde eerder lezingen in het Van Abbemuseum, Centraal Museum Utrecht en The Getty Museum Los Angeles.