rene daniels l'object 1980

Luisteravond met Frank de Munnik

Ondergronds verbonden - Over Rene Daniëls, kunstenaars & muziek
07/06/2012

Ook dit voorjaar zijn er weer luisteravonden in het Van Abbemuseum onder leiding van Frank de Munnik.

Een avond voor luisteraars, kijkers, maar...

Er is een hecht verband tussen Rene Daniëls en de muziek van zijn tijd, de opkomst van punk en ultra. Veel van de bands kwamen voort uit de kunstacademies. Maar er zijn meer verbanden en soms ondergrondse verbindingen tussen kunstenaars en muziek. In deze lezing, met veel luistervoorbeelden, neemt Frank de Munnik u onder andere mee naar Satie, Picabia en Duchamp in hun ‘Entr’acte’ of de musicerende Paul Klee. Van een muziekavond bij De Ploeg tot het Parijs uit de jaren ’50. Van de jazzgedichten van Jack Kerouac tot het psychedelische hart van Sixties London in de UFO Club en ‘huisband’ Pink Floyd.

Voor de luisteravond betaalt u € 10. Deze kosten zijn na inschrijving te voldoen aan de  kassa van de Museumshop op de dag zelf.

CJP houders, studenten: € 5,- per persoon (kosten ook te voldoen met je cultuurkaart)

Reserveringsformulier Luisteravond

De luisteravond is te combineren met een heerlijke (vegetarische) maaltijdsoep met brood voor €8,50 (incl. een consumptie) in ons Museumcafé (vanaf 18.00 uur).

Reserveringsformulier Maaltijdsoep

Op donderdag 3 mei is er ook een luisteravond: Rapsodie in Blauw - Muziek & Kunst uit de jaren ‘20. Kijk hier voor meer informatie en om te reserveren voor deze tweede avond.

Frank de Munnik (1963) verzorgde al eerder luisteravonden in het Van Abbemuseum. Hij is gastdocent cultuurgeschiedenis na 1945 aan het Utrechts Conservatorium, en werkzaam bij Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven. Voor de VPRO maakte hij diverse radio-documentaires over o.a. punk en de muziek in de vroege jaren ’80. Voor de NTR maakte hij radio-documentaires over oa Ravel, Villa-Lobos en Mischa Hillesum.