Programma

portret frank de munnik
rene daniels l'object 1980
evenement

Luisteravond met Frank de Munnik

Rapsodie in Blauw - Muziek & Kunst uit de jaren ‘20
03/05/2012
19:00 - 21:00

Ook dit voorjaar zijn er weer luisteravonden in het Van Abbemuseum onder leiding van Frank de Munnik.

Een avond voor luisteraars, kijkers, maar...

De jaren ’20 staan weer volop in de belangstelling door films als The Artist en Midnight in Paris. Er gaat een tomeloze energie uit van deze jaren. De Oude Wereld vermorzeld op de slagvelden van de Eerste Wereldoorlog, de Nieuwe Wereld raasde met een tomeloze energie door de steden: Berlijn, Parijs, New York. Van Paul van Ostaijen tot het sensationele succes van George Gershwin. Van de radicale ideeën rond De Stijl tot de fascinatie voor machines. De opkomst van Hollywood met een absolute ster als Rudolph Valentino of de komst van de geluidsfilm. Van de pamfletten van Jean Cocteau tot de grote romans van James Joyce, Scott Fitzgerald en Franz Kafka. Met veel originele opnamen neemt Frank de Munnik u mee naar deze jaren – van jazz tot populair en klassiek. Daarnaast voorbeelden uit film, literatuur en kunst.

Voor de luisteravond betaalt u € 10. Deze kosten zijn na inschrijving te voldoen aan de  kassa van de Museumshop op de dag zelf.

Reserveringsformulier Luisteravond

De luisteravond is te combineren met een heerlijke (vegetarische) maaltijdsoep met brood voor €8,50 (incl. een consumptie) in ons Museumcafé (vanaf 18.00 uur).

Reserveringsformulier Maaltijdsoep

Op donderdag 7 juni is er weer een luisteravond: Ondergronds verbonden - Over Rene Daniëls, kunstenaars & muziek. Kijk hier voor meer informatie en om te reserveren voor deze tweede avond.

Frank de Munnik (1963) verzorgde al eerder luisteravonden in het Van Abbemuseum. Hij is gastdocent cultuurgeschiedenis na 1945 aan het Utrechts Conservatorium, en werkzaam bij Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven. Voor de VPRO maakte hij diverse radio-documentaires over o.a. punk en de muziek in de vroege jaren ’80. Voor de NTR maakte hij radio-documentaires over oa Ravel, Villa-Lobos en Mischa Hillesum.

Home