Made in Black and White

Made in Black and White

Fototentoonstelling
10/12/2016 - 07/01/2017

In de Studio van het Van Abbemuseum is de fototentoonstelling Made in Black and White te zien. Deze tentoonstelling is gemaakt door leden van een Facebook-groep met de naam 'Click Click Community (CCC)'. Ze delen dezelfde passie voor het maken van prachtige foto’s die hun gevoel en kijk op de wereld om zich heen vastleggen. De uitdaging deze keer was om de wereld in zwart-wit te tonen en daardoor de afleiding van kleur in het beeld uit te schakelen. Zwart-wit fotografie biedt een manier om vormen en lijnen veel meer te benadrukken en te spelen met licht.

Deze tentoonstelling is een uniek 21e eeuws fenomeen en tegelijkertijd demonstreert het een universele traditie van het formalisme in de fotografie, zeker omdat met de komst van digitale fotografie er veel minder zwart-wit foto’s gemaakt worden.

Een speciale plek is er voor de modellen omdat zij een belangrijk onderdeel vormen van het creatieve proces en tevens een belangrijke inspiratiebron zijn voor de fotograaf.

Deelnemers

Peter Kwee, Adri van Daal, Albert Broto, Ana Rukmana, Anna Syahari, Annemiek Jongeneelen, Bonnie Tieleman, Budi Wasisto, Cor Otterspeer, Dennis in 't Zandt, Jaap Vierenvijftig, Edwin Hoek, Elly Hagenaars, Erik Thomas, Frans Nijland, Greetje van Son, Guna Andersone, Henk F. van Diemen, Holger de Nooij, Huub Louppen, Ilona Daris, Jaap Koer, Jan Sleegers, Joanne de Graaff, Johan de Boon, Jonai Tan (CCC.Holland), Ki Tan, Kees Oldenburg, Klaas de Beer, Linda Barentzsn, Maja Mars, Marjo van Balen, Nicole in 't Zandt-Smeets, Paul Woldhek, Peter Tieleman, Peter van der Wal, Truus Nijland, Tamara van Eldik, Violetta Riedel, Watze D. de Haan, Wim van Beekum, Yayang Haryono

Bezoekers in het Van Abbemuseum
Foto: Boudewijn Bollmann