Mindsets van Kola en Lupi - GLOW dwars door het Van Abbemuseum

tentoonstelling

Mindsets van Kola en Lupi GLOW dwars door het Van Abbemuseum

09/11/2019 - 16/11/2019

Van 9 t/m 16 november staat Eindhoven voor de 14e keer in het teken van lichtkunst. Van The Source in 2017 en Shadows & Light in 2018, gaat het lichtfestival nu naar Living Colors als thema voor 2019. Wat gebeurt er als we het spectrum van licht uit elkaar halen? Welke kleuren zien we, waar leiden ze ons naartoe? Anders dan voorgaande jaren loopt de route dwars door het Van Abbemuseum en krijgen alle bezoekers van GLOW het museum voor hedendaagse kunst van binnen te zien.

Mindsets

Het kunstwerk Mindsets (2019) is het resultaat van een unieke samenwerking tussen lichtkunstenaars Kari Kola (Finland) en Alessandro Lupi (Italië). Dit site-specific werk is speciaal ontwikkeld voor het Van Abbemuseum in samenwerking met GLOW.

Route dwars door het museum

Mindsets biedt bezoekers een meeslepende visuele soundscape-ervaring in drie opeenvolgende fasen. Bezoekers beginnen deze boeiende reis door het museum binnen te gaan (Via Stratumsedijk) en geometrische levende sculpturen te volgen die 'uit de vijver komen'. Verderop in het museumgebouw doet de sfeer denken aan het natuurlijke fenomeen van het noorderlicht. Tot slot ronden bezoekers het avontuur af door het museum te verlaten (Bilderdijklaan) omringd door een levendige zonsopgang.

Glühwein & worstenbrood

Tijdens GLOW serveert Karel 1 in het Museumcafé (aan de Stratumsedijk) en vanuit een foodtruck in de voortuin van het Van Abbemuseum (Bilderdijklaan) een gevarieerd assortiment dranken en snacks. Groepen kunnen aanschuiven voor een luxe stamppottenbuffet met een exclusief uitzicht op GLOW in het Van Abbemuseum. Vanaf 25 personen (max. 75 personen), van 18 tot 19.30 uur, € 49,50 pp. Informatie en reserveren via +31 (0)40 238 1062 of info[at]karel1.nl

zaterdag 9 november*18.30-24 uur
zondag 10 november 18.30-23 uur
maandag 11 november18.30-23 uur
dinsdag 12 november18.30-23 uur
woensdag 13 november18.30-23 uur
donderdag 14 november18.30-23 uur
vrijdag 15 november18.30-24 uur
zaterdag 16 november18.30-24 uur

*Op zaterdag 9 november is het kunstwerk in de vijver alleen te zien vanaf de parkeerplaats aan de achterkant van het museum.

www.gloweindhoven.nl