Mini-lezingen Frans Hals en de modernen - Gratis lezing bij 'Oog in oog met Frans Hals'

Frans Hals, Portret van een dame met handschoen, ca. 1645-1650, Collectie Frans Hlas Museum, Haarlem, particuliere collectie ter ere van Doris Morksy. Foto: Arend Velsink

Mini-lezingen Frans Hals en de modernen Gratis lezing bij 'Oog in oog met Frans Hals'

09/01/2020

Een van onze museumdocenten geeft op deze lange donderdagavond twee keer een korte lezing over Frans Hals en zijn werk in relatie tot kunst uit de twintigste eeuw. De definitie van kunst en de positie van de kunstenaar in de samenleving waren anders in de tijd van Hals, maar voor zijn tijd was hij een vernieuwende schilder.

In 25 minuten krijg je een levendig beeld van de schilder Hals en zijn opvolgers in de Van Abbemuseum collectie.

Als je een geldig museumticket hebt kun je gratis bij deze mini lezing aansluiten om:
  • 19.00 uur
  • 19.30 uur
Bezoek daarvoor of daarna de tentoonstelling om deze oude kunst naast 'nieuwe' kunst te zien.
! Let op, tussen 18.45 en 20.00 uur kan het druk zijn in de Oog in Oog met Frans Hals tentoonstelling vanwege een groepsbezoek.

Mini-lezingen Frans Hals en de modernen is onderdeel van :