Bruno Moreschi, photo: Pedro Ivo Trasferetti Fundação Bienal de São Paulo

03/05/2019
...

MUSEUM TAKEOVER: BODIES OF KNOWLEDGE

Van vrijdag 3 tot en met zondag 5 mei organiseert het Van Abbemuseum Museum Takeover: Bodies of Knowledge. Bestaande uit een symposium, talks, perfomances, ontmoetingen, tentoonstellingen en DJ’s is het driedaagse programma op te vatten als een overname van de reguliere programmering. Hoe kunnen vergeten of verborgen deviant, queer, niet-normatieve mensen en kennis het museum tijdelijk overnemen? Museum Takeover: Bodies of Knowledge vindt plaats in vier zalen van de oudbouw, de bibliotheek en ook verschillende ruimtes in het museum. Het programma is gratis toegankelijk.

Met bijdragen van:
Jessica de Abreu, Nick Aikens, Sam Ashby, Anthea Black, John Byrne, Margriet Craens, Yael Davids, DJ Workshop, Ana S González Rueda, Michael Karabinos, Lucas Maassen, Mikiki, Reza Mirabi, Bruno Moreschi, Gabriel Pereira, Queer Constituency, Elisabeth Raymond, Evelien Scheltinga, Joy Mariama Smith, Charlie Trier, Marieke Verberne, Wall Street, Eimear Walshe, and/en Michelle de Wit

VRIJDAG: SYMPOSIUM

Tijdens het symposium worden op vrijdag in het auditorium de resultaten van het onderzoeksprogramma Deviant Practice 2018-2019 gepresenteerd. Negen onderzoeksbeurzen werden toegekend aan een groep kunstenaars, archivarissen, schrijvers en curatoren op basis van het archief, constituencies en de lokale context van het museum. Deze papers worden gepresenteerd:

- Recoding Art: Van Abbemuseum collection door Bruno Moreschi en Gabriel Pereira
- The Van Abbemuseum under fascist influences. Exhibitions 1939-1944 door Evelien Scheltinga
- Meaningful Matter: Testing Feminist Pedagogies in the Exhibition Space door Ana S González Rueda
- Exhibiting USSR in Construction today: from aestheticized politics to politicized aesthetics door Michelle de Wit
- Vagevuur door Sam Ashby
- Department of sexual revolution studies door Eimar Walshe
- Hardcore Eindhoven door Anthea Black en Mikiki
- Gate Foundation archive door Jessica de Abreu en Michael Karabinos
- Use, Use value and constituencies door John Byrne

Reserveer

RESERVEREN

Voor de driedaagse €1000,- workshop van Wall Street, het symposium op vrijdag, de 'movement-as-learning' sessie van Ana S González Rueda op zaterdag en Feldenkrais van Yael Davids op zondag is reserveren noodzakelijk.

Het programma van vrijdag wordt in het Engels gehouden.

10.30 - 11.00 inloop, museumcafé geopend
11.00 - 20.00 museum open: Takeover tentoonstelling oudbouw en screening Bruno Moreschi en Gabriel Pereira bibliotheek
11.00 - 11.20 Welkom en introductie door Charles Esche en Nick Aikens

11.20 - 12.50 BLOK 1 - INSTITUTIONAL RESEARCH
• Michelle de Wit
• Evelien Scheltinga
• Jessica de Abreu en Michael Karabinos
12.50 - 14.00 Lunch

14.00 - 15.30 BLOK 2 - CONSTITUENCIES
• Sam Ashby
• Eimear Walshe
• John Byrne
15.30 - 16.00 Thee

16.00 - 17.30 BLOK 3 - VAN ABBE COLLECTION AND EINDHOVEN
• Ana S González Rueda
• Bruno Moreschi en Gabriel Pereira
• Anthea Black en Mikiki
17.30 - 18.00 Plenary geleid door Nick Aikens

18.00 - 20.00 Borrel in het museumcafé. De oudbouw en de bibliotheek bekijken

€1000,- workshop Wall Street

In de €1000,- workshop is het de bedoeling om als groep €1000,- te verdienen. Alle methodes zijn geoorloofd, mits het binnen de morele en legale perken blijft.

Vanaf vrijdag 3 mei 11.00 tot zondag 5 mei 17.00. Je kunt op elk moment instappen.

Museum Takeover: Bodies of Knowledge is onderdeel van:

Bezoekers in het Van Abbemuseum
Foto: Boudewijn Bollmann