Museum Takeover: Bodies of Knowledge

04/05/2019

MUSEUM TAKEOVER: BODIES OF KNOWLEDGE

Van vrijdag 3 tot en met zondag 5 mei organiseert het Van Abbemuseum Museum Takeover: Bodies of Knowledge. Bestaande uit een symposium, talks, perfomances, ontmoetingen, tentoonstellingen en DJ’s is het driedaagse programma op te vatten als een overname van de reguliere programmering. Hoe kunnen vergeten of verborgen deviant, queer, niet-normatieve mensen en kennis het museum tijdelijk overnemen? Museum Takeover: Bodies of Knowledge vindt plaats in vier zalen van de oudbouw, de bibliotheek en ook verschillende ruimtes in het museum. Het programma is gratis toegankelijk. Download het programma hier.

Met bijdragen van:
Jessica de Abreu, Nick Aikens, Sam Ashby, Anthea Black, John Byrne, Margriet Craens, Yael Davids, DJ Workshop, Ana S González Rueda, Michael Karabinos, Lucas Maassen, Mikiki, Reza Mirabi, Bruno Moreschi, Gabriel Pereira, Queer Constituency, Elisabeth Raymond, Evelien Scheltinga, Joy Mariama Smith, Charlie Trier, Marieke Verberne, Wall Street, Eimear Walshe, and/en Michelle de Wit

PROGRAMMA ZATERDAG

Op zaterdag zijn er performances, ontmoetingen en workshops in het museum, die verschillende manieren de museumervaring onderzoeken en bezetten.

De dag begint met een workshop geleid door Ana S González Rueda. Zij introduceert een feministische pedagogische benadering waarin zowel lichaam en geest als gedachtes en gevoelens worden verbonden in en aan de museumzalen van het collectiegebouw. Joy Mariama Smith en een groep performers zullen door het collectiegebouw passeren in een nieuwe  performance. Je bent van harte welkom bij de drag workshop aan het begin van de avond. Om 20.00 is er een performance lecture van Eimear waarin country muziek, het museum koor en hun ‘department of sexual revolution studies’ samen komen. ’s Avonds laat gaan we door met een sonic event van Mikiki en Anthea Black in het auditorium, en muziek, eten en drinken in het museumcafé.

RESERVEREN

Voor de driedaagse €1000,- workshop van Wall Street, het symposium op vrijdag, de 'movement-as-learning' sessie van Ana S González Rueda op zaterdag en Feldenkrais van Yael Davids op zondag is reserveren noodzakelijk.

PROGRAMMA

11.00 Museum geopend: Takeover tentoonstelling oudbouw en screening Bruno Moreschi en Gabriel Pereira bibliotheek

14.00 - 15.00 Movement-as-learning sessie Ana S González Rueda The Way Beyond Art - tweede verdieping, oudbouw
16.00 - 16.30 Bar discussion Wall Street - room 6, oudbouw
16.00 - 18.00 Performance ‘passing’ door Joy Mariama Smith, performers: Charlie Trier, Elisabeth Raymond, Joy Mariama Smith en Reza Miraby  - oudbouw
18.00 - 18.30 Talk Jessica de Abreu en Michael Karabinos - room 5, oudbouw
18.00 - 20.00 Drag up - collectiegebouw, leslokaal
20.00 - 21.00 Lecture performance Eimear Walsche - room 4, oudbouw
20.00 - 0.00 DJ, food & drinks - museumcafé
22.00 - 23.00 Sonic event Anthea Black en Mikiki - auditorium

0.00 - tot laat Afterparty Wall Street

€1000,- workshop Wall Street

In de €1000,- workshop is het de bedoeling om als groep €1000,- te verdienen. Alle methodes zijn geoorloofd, mits het binnen de morele en legale perken blijft.

Vanaf vrijdag 3 mei 11.00 tot zondag 5 mei 17.00. Je kunt op elk moment instappen.

Museum Takeover: Bodies of Knowledge is onderdeel van:

Museum Takeover: Bodies of Knowledge bestaat uit:

Geweest