Museum Takeover: Bodies of Knowledge

05/05/2019

MUSEUM TAKEOVER: BODIES OF KNOWLEDGE

Van vrijdag 3 tot en met zondag 5 mei organiseert het Van Abbemuseum Museum Takeover: Bodies of Knowledge. Bestaande uit een symposium, talks, perfomances, ontmoetingen, tentoonstellingen en DJ’s is het driedaagse programma op te vatten als een overname van de reguliere programmering. Hoe kunnen vergeten of verborgen deviant, queer, niet-normatieve mensen en kennis het museum tijdelijk overnemen? Museum Takeover: Bodies of Knowledge vindt plaats in vier zalen van de oudbouw, de bibliotheek en ook verschillende ruimtes in het museum. Het programma is gratis toegankelijk.

Met bijdragen van:
Jessica de Abreu, Nick Aikens, Sam Ashby, Anthea Black, John Byrne, Margriet Craens, Yael Davids, DJ Workshop, Ana S González Rueda, Michael Karabinos, Lucas Maassen, Mikiki, Reza Mirabi, Bruno Moreschi, Gabriel Pereira, Queer Constituency, Elisabeth Raymond, Evelien Scheltinga, Joy Mariama Smith, Charlie Trier, Marieke Verberne, Wall Street, Eimear Walshe, and/en Michelle de Wit.

PROGRAMMA ZONDAG

Zondagochtend begint met een Sunrise Ceremony van Mikiki en Anthea Black tijdens burgerlijke schemering. Later in de ochtend staat het langlopende project ‘A Daily Practice’ van Yael Davids centraal. Ze zoekt manieren om kennis te maken met de werken uit de museumcollectie en oude manieren van leren achter je te laten door de somatische technieken van Feldenkrais. Voor deze editie hebben Davids en onderzoeksconservator Nick Aikens een selectie gemaakt van vijf werken op papier van Bruce Nauman en Stanley Brouwn, welke centraal komen te staan in de Feldenkrais les.

In de middag is de Art Market, georganiseerd door Wall Street, in de tuin voor het museum, waar je handgemaakte producten kan kopen van de makers.

Reserveer

RESERVEREN

Voor de driedaagse €1000,- workshop van Wall Street, het symposium op vrijdag, de 'movement-as-learning' sessie van Ana S González Rueda op zaterdag en Feldenkrais van Yael Davids op zondag is reserveren noodzakelijk.

6.03 Sunrise performance Anthea Black en Mikiki
11.00 Museum geopend: Takeover tentoonstelling oudbouw en screening Bruno Moreschi en Gabriel Pereira bibliotheek

13.00 - 17.00 Art market, georganiseerd door Wall Street - tuin voor het museum
11.30 - 14:00 Feldenkrais door Yael Davids - room 7, oudbouw

€1000,- workshop Wall Street

In de €1000,- workshop is het de bedoeling om als groep €1000,- te verdienen. Alle methodes zijn geoorloofd, mits het binnen de morele en legale perken blijft.

Vanaf vrijdag 3 mei 11.00 tot zondag 5 mei 17.00. Je kunt op elk moment instappen.

Museum Takeover: Bodies of Knowledge is onderdeel van:

Bezoekers in het Van Abbemuseum
Foto: Boudewijn Bollmann