Programma

Mod D1 (c) Ronald Paulissen LR
Mod D2 (c) Ronald Paulissen LR
Mod D6 (c) Jolanda van Nispen LR
evenement

Muziek op de Dommel

Georganiseerd door Stichting CultuurConnectie
02/06/2012 - 03/06/2012

Dit jaar keert festival ‘Muziek op de Dommel’ voor de derde maal terug in het centrum van Eindhoven. Het grote succes van het klassieke festival in...

Het zaterdagprogramma bestaat uit optredens van diverse gerenommeerde orkesten en koren uit de regio Eindhoven, waaronder mannenkoor La Bonne Espérance, het Brabants Fanfare Orkest en het Philips Symfonieorkest. Daarnaast betreden tal van talentvolle ensembles het kleinere ensemblepodium. In het kader van de Week voor de Amateurkust (WAK) zullen dit jaar ook optredens plaatsvinden op het nieuwe WAK-podium. Het middagprogramma vangt aan om 12.00 uur, het avondprogramma start om 19.30 uur.

Op zondagmiddag presenteren de kinderen van de Eindhovense basisschool De Wilakkers het resultaat van een speciaal educatieproject dat door musici van Het Brabants Orkest en medewerkers van Fort van de Verbeelding voorafgaand aan het festival op school gegeven wordt. Vanaf 13.00 uur vindt een openbare repetitie plaats op het hoofdpodium, gevolgd door een samenwerkingsconcert met onder andere werken van Rimsky Korsakov (Capriccio Espagnol) en Márquez (Danzón no. 2).

Doel van het festival is om zoveel mogelijk muziekliefhebbers, zowel kenner als leek, een bijzonder en aansprekend programma te presenteren. Daarnaast is het de bedoeling dat ook de deelnemende muzikanten een unieke ervaring beleven op het niet alledaagse concertpodium. Door een brug te slaan tussen de ruim 600 deelnemende amateurmuzikanten en jonge professionele solisten hoopt de organisatie de cultuurbeleving naar een hoger plan te tillen. Dit jaar brengt de Helmondse zangeres Laetitia Gerards tijdens het zaterdagavondprogramma onder andere het prachtige ‘Summertime’ ten gehore, en maakt de van origine Australische pianiste Anne Veinberg opwachting in Gershwins klassieker ‘Rhapsody in Blue’.

Het festivalterrein wordt met diverse terrassen sfeervol ingericht en biedt dit jaar nog meer gelegenheid om tussen de optredens door te genieten van een lekker hapje of drankje. Een compleet middagje of avondje uit, alleen of met het hele gezin en helemaal gratis: dat is Muziek op de Dommel.

In drie jaar tijd is Muziek op de Dommel uitgegroeid tot een volwaardig festival dat gedragen wordt door vrijwilligers. Gedurende de voorbereidingen en tijdens het festival zijn ruim 80 vrijwilligers betrokken bij het in goede banen leiden van het festival. Onmisbaar is daarnaast de steun van het bedrijfsleven dat zich ondanks de zwaarder economische tijden elk jaar weer meer betrokken toont bij het festival. Onder meer ASML, Het Eindhovens Dagblad en Rooijakkers Party en Events zijn nieuwe sponsoren die het voortbestaan van het festival dit jaar weer mogelijk maken. Technische Universiteit Eindhoven is hoofdsponsor van het evenement; bijgestaan door de Gemeente Eindhoven, Rabobank Coöperatiefonds, Kunstbalie, Prins Bernhard Cultuurfonds, VSBfonds, Universiteitsfonds Eindhoven en Eindhoven Studentenstad.

Meer informatie over het festival, de deelnemers en het programma is te vinden op de website:

Van Abbemuseum Youtube kanaal

Home