Navine G. Khan-Dossos en Lisa Downing in gesprek - Moderator: Annie Fletcher

Programma bij Echo Chamber

Prijs: €5,- inclusief entree
Koop je ticket hier.

Let op! Dit event is in het Engels.

Bij de installatie van Navine G. Khan-Dossos in het Oog, Echo Chamber, organiseren de kunstenaar en het museum een artist talk op dinsdag avond 31 oktober in het auditorium. Navine G. Khan-Dossos nodigt professor Lisa Downing uit om hun gezamenlijke interesse in verhalen over vrouwen te bespreken, in dit geval vrouwen die zich aangetrokken voelen tot extreme vormen van de Islam. Het fenomeen van de jonge Europese vrouw die zich verbindt aan een gewelddadig en radicaal religieus systeem wordt door de kunstenaar en de wetenschapper en publicist bekeken. Hoe zien deze vrouwen zichzelf en hoe worden ze door de maatschappij gezien?

Lisa Downing is auteur en academica. Ze werkt momenteel als Professor of French Discourses of Sexuality aan de Universiteit van Birmingham. Haar onderzoeksgebieden zijn gender- en seksualiteitsvraagstukken, sociale macht en culturele codes voor ‘normaal’ en ‘abnormaal’. Downing schreef en publiceerde verschillende boeken waaronder ‘The Subject of Murder’: Gender, Exceptionality and the Modern Killer (University of Chicago, 2013). Momenteel werkt ze aan een boek over vrouwelijke zelfzucht.

Navine G. Khan-Dossos en Lisa Downing in gesprek is onderdeel van :