Nico Arts vertelt over bezetting en bevrijding - Presentatie bij 'Eindhoven bezet', 75 tastbare herinneringen

Eindhoven bezet, foto Marcel de Buck
Eindhoven bezet, foto Peter Cox

Nico Arts vertelt over bezetting en bevrijding Presentatie bij 'Eindhoven bezet', 75 tastbare herinneringen

03/10/2019

Je kunt deze presentatie gratis bijwonen als je een geldig museumticket hebt!

Stadsarcheoloog Nico Arts brengt de 75 voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog die nu in het museum te zien zijn tot leven. Op 3 oktober vertelt hij de verhalen die verscholen gaan achter onder andere de Philips knijpkat en een kookboek met recepten voor ‘in sobere tijden’.

De 75 voorwerpen zijn nog tot en met 10 mei te zien in het museum omdat Eindhoven 75 jaar vrijheid viert. Het zijn veelal spullen uit privéverzamelingen van Eindhovenaren.

Nico is niet alleen de expert als het gaat om de geschiedenis van onze stad, maar ook een begeesterd verhalenverteller. Laat je meenemen naar het Eindhoven van 1940-1945 in woord en beeld.

Over Nico Arts

Arts studeerde culturele antropologie in Leiden en pre- en protohistorie aan de Universiteit van Amsterdam. In 1989 kwam hij in dienst bij het Archeologisch Centrum Eindhoven. Arts geeft lezingen en voordrachten over de archeologie en geschiedenis van de stad en was in 2008 betrokken bij de manifestatie rond de middeleeuwse kroniek Florarium Temporum. Arts gaf leiding aan diverse opgravingen, onder meer in het centrum van de gemeente, op de terreinen van klooster Mariënhage, van de Heuvel Galerie (waar zich het Kasteel van Eindhoven bevond), het 18 septemberplein (waar zich een stadspoort bevond), en de resten van de middeleeuwse Sint-Catharinakerk, voorloper van de huidige Catharinakerk. De resultaten van die opgravingen zijn beschreven in het boek Een bed van botten.

Nico Arts vertelt over bezetting en bevrijding is onderdeel van :