Onvergetelijk Van Abbe

© Freekje Groenemans
rondleiding

Onvergetelijk Van Abbe

13/08/2018
14:30 - 16:00
voor mensen met Alzheimer en hun mantelzorgers

Steeds meer mensen krijgen direct of indirect te maken met dementie en de ziekte van Alzheimer. Nog altijd zijn hier geen geneesmiddelen voor. Kijken naar kunst biedt de mogelijkheid om ideeën uit te wisselen zonder terug te hoeven vallen op het korte termijn geheugen en biedt toegang tot het lange termijn geheugen en persoonlijke ervaringen. Bovendien stimuleert kijken naar kunst de hersenen door middel van cognitieve oefening – onderzoek toont aan dat dit een positief effect heeft op de gezondheid.

Onvergetelijk Van Abbe bestaat uit interactieve rondleidingen in de musea. Op een interactieve manier kijken naar kunst biedt mensen die te maken hebben met Alzheimer de mogelijkheid om zich te uiten en een dialoog aan te gaan met hun omgeving. Bijzonder aan het Onvergetelijk Van Abbe programma is dat het niet alleen leidt tot een verbetering van de kwaliteit van leven van de persoon met Alzheimer, maar dat het ook positieve effecten heeft voor de mantelzorger en de relatie tussen hen beiden. Bovendien biedt het museum hiermee een veilige en inspirerende omgeving om met lotgenoten in contact te komen. Tijdens het programma ligt de focus op het positieve, creatieve en inspirerende; niet op de ziekte.

Onvergetelijk Van Abbe is een samenwerking met het Stedelijk Museum Amsterdam, geïnspireerd op het Meet Me at MoMA-programma van het Museum of Modern Art in New York.

Individuele bezoekers zijn samen met hun mantelzorger welkom op iedere tweede maandag van de maand tussen 14.30-16.00 uur. Prijs: €7,50 per deelnemer, inclusief entree.

Reserveren kan via de knop 'reserveren', via reserveringen[at]vanabbemuseum.nl of 040 238 1042 tot uiterlijk vrijdag 12.00 uur voor aanvang van het programma.

Mede mogelijk gemaakt door

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het externe cookies bevat. Wilt u deze (en andere) content alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van externe cookies.

Homepage