Onvergetelijk Van Abbe - Rondleiding voor mensen met Alzheimer en hun mantelzorgers

Foto: Freekje Groenemans
rondleiding

Onvergetelijk Van Abbe Rondleiding voor mensen met Alzheimer en hun mantelzorgers

13:30 - 15:00

Iedere tweede maandag van de maand

Kijken naar kunst

Steeds meer mensen krijgen direct of indirect te maken met dementie en de ziekte van Alzheimer. Kijken naar kunst biedt de mogelijkheid om ideeën uit te wisselen zonder terug te hoeven vallen op het kortetermijngeheugen. Het geeft toegang tot het langetermijngeheugen en persoonlijke ervaringen. Bovendien stimuleert kijken naar kunst de hersenen door middel van cognitieve oefening; onderzoek toont aan dat dit een positief effect heeft op de gezondheid.

Interactief

Onvergetelijk Van Abbe bestaat uit interactieve rondleidingen in het museum. Mensen die te maken hebben met Alzheimer krijgen de mogelijkheid om zich te uiten en een dialoog aan te gaan met hun omgeving. Bijzonder aan het Onvergetelijk Van Abbe-programma is dat het niet alleen leidt tot een verbetering van de kwaliteit van leven van de persoon met Alzheimer, maar dat het ook positieve effecten heeft voor zijn of haar mantelzorger en hun relatie. Bovendien creëert het museum hiermee een veilige en inspirerende omgeving om met lotgenoten in contact te komen. Tijdens het programma ligt de focus op het positieve, creatieve en inspirerende; niet op de ziekte.

Onbeperkt Van Abbe

Deze rondleiding maakt deel uit van het Onbeperkt Van Abbe-programma, waarin de bezoeker centraal staat. Het Van Abbemuseum is toegankelijk voor iedereen die nieuwsgierig is: of je nu blind of slechtziend bent, doof of slechthorend. Zelfs als je aan je bed gekluisterd bent komt het museum naar jou toe. Onbeperkt Van Abbe bestaat uit activiteiten, rondleidingen en aanpassingen die de toegankelijkheid van het museum te verbeteren.

Onvergetelijk Van Abbe is een samenwerking met het Stedelijk Museum Amsterdam, geïnspireerd op het Meet Me at MoMA-programma van het Museum of Modern Art in New York.

Reserveer

Reserveren

Individuele bezoekers zijn samen met hun mantelzorger welkom elke tweede maandag van de maand. De interactieve rondleiding is gratis, maar een museumticket is vereist. Eén begeleider per persoon mag gratis naar binnen. Je boekt je tickets en reserveert de tour via de bovenstaande knop.

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het externe cookies bevat. Wilt u deze (en andere) content alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van externe cookies.

Homepage