Oog in oog met Frans Hals

Oog in oog met Frans Hals

21/12/2019 - 26/01/2020
Conservator: Diana Franssen

Hollandse meesters in nieuw perspectief.

Oog in oog met Frans Hals laat je kennismaken met vernieuwing in zowel het heden als het verleden. Veertien oude meesters uit het Frans Hals Museum in Haarlem worden gecombineerd met moderne meesters uit de collectie van het Van Abbemuseum. Daarnaast is aan elk schilderij uit de 17de eeuw een gebruiksvoorwerp uit dezelfde tijd gekoppeld. "Het Frans Hals Museum is bepaald gul geweest met zijn bruiklenen" schrijft het Eindhovens Dagblad

Verrassende overeenkomsten

Met een speciale doe-het-zelf rondleiding kun je verrassende overeenkomsten ontdekken tussen kunstwerken die in verschillende eeuwen zijn gemaakt. Zo werpt dit pareltje van een tentoonstelling nieuw licht op oude kunst en wordt nieuwe kunst in een traditie geplaatst. Slechts enkele weken te zien!

Rondleiding door de conservator

Loop mee met conservator Diana Franssen door de tentoonstelling Oog in oog met Frans Hals. Zij stelde de tentoonstelling samen en neemt in deze rondleiding mee in de velen verhalen die achter de kunstwerken en objecten schuilgaan. Op donderdag 9 en donderdag 16 januari van 15.00-15.45 uur. Je kunt je op de dag van de rondleiding aanmelden bij de informatiebalie, vooraf reserveren is niet mogelijk. De maximum groepsgrootte is 15 personen.

Over Frans Hals

Frans Hals (1582 – 1666) is ongetwijfeld een van de belangrijkste Hollandse Meesters. Hij is vooral bekend om zijn nonchalante, gedurfde toets waarmee hij zijn tijdgenoten levensecht portretteerde. Lees meer over Frans Hals op de website van het Frans Hals Museum.

Koop tickets

"Het combineren van kunst uit verschillende tijdsvakken, levert nieuwe verhalen en een rijke kijkervaring op." - Frans Hals Museum

Frans Hals, Portret van een dame met handschoen (detail), 1645-1650. Privécollectie, bruikleen via Frans Hals Museum, Haarlem.
Picasso, Femme en vert (detail), 1909, collectie Van Abbemuseum, Eindhoven.
Geborduurde handschoen, 1640, collectie GV-PVDM

Oog in oog met Frans Hals bestaat uit :

Geweest

• Frans Hals Museum, Haarlem