Open workshop: Theater Groep ToTo - ihkv Museum of Arte Útil

oog14-02-01 14-58-29-10

Open workshop: Theater Groep ToTo ihkv Museum of Arte Útil

15/02/2014

In deze workshop gaan we niet alleen naar beelden kijken, zoals meestal in een museumbezoek, maar zelf beelden maken

We gebruiken onszelf als beeld, net zoals een toneelspeler die 'op stil wordt gezet' en voor een paar minuten bevriest in zijn beweging en emotie.
We maken beelden op basis van improvisatie en thema's, die iedereen herkent. Voorbijkomende bezoekers van het museum worden gevraagd in verhouding te gaan staan met het beeld. Wat roept het op? Welk verhaal zet het in werking? Spelenderwijs onderzoeken we 'grote' thema's: hoe ziet onderdrukking eruit? Weerstand, kracht, liefde of haat? De bezoeker krijgt de kans om door middel van theatrale middelen op zoek te gaan naar zijn eigen kennis; hoe ga ik met deze thema's om? Wat leer ik hiervan en wil ik het niet eens anders proberen? De workshopbegeleiders zijn 'Theatre of the Oppresed' beoefenaars. Een workshop met korte, laagdrempelige oefeningen, spellen en veel plezier om te kijken, fouten te maken en te leren!