Opening nieuwe projecten in De collectie nu - drie toevoegingen in de collectiepresentatie

Li Mu, A Man, a Village, a Museum
Familie Wesselink de Barrientos, gekozen voor het project 'Family' van Francesca Grilli. Photo Ron Eijkman
IRWIN, East Art Map, 2001-2005. Rooseum, Malmö, 2006.

Opening nieuwe projecten in De collectie nu drie toevoegingen in de collectiepresentatie

19/09/2015

een andere blik op de collectie

Zaterdag 19 september vindt de opening plaats van drie nieuwe projecten binnen de collectietentoonstelling De collectie nu.

Het programma van deze zaterdag:
- 15.00 uur: Artist talk tussen Van Abbe directeur Charles Esche en Chinese kunstenaar Li Mu. Locatie: leszaal.
In het project hebben kunstenaar Li Mu en de bewoners van zijn geboortedorp Qiuzhuang kunstwerken uit de collectie gereproduceerd en deze opgehangen in de huizen en straten van het dorp.

- 16.00 uur: Performance van het zangstuk gemaakt door Francesca Grilli en opgevoerd door de familie Wesselink de Barrientos. Locatie: nieuwbouw museum.
De Eindhovense familie Wesselink de Barrientos - bestaande uit oma Anneke, moeder Mirjam, vader Rodrigo en zoon Gustavo (van 8 tot 82 jaar) - verzorgt een muzikaal optreden gerelateerd aan enkele kunstwerken uit de Van Abbe collectie. Het is het eerste optreden in een reeks van acht performances verdeeld over twee jaar.

De toegang is deze dag gratis vanaf 14.30 uur.

Ook nieuw in de collectietentoonstelling is de presentatie .

Opening nieuwe projecten in De collectie nu is onderdeel van :

Mede mogelijk gemaakt door