Programma

evenement

Opening Positions #4

Gluklya, Naeem Mohaiemen en Sandi Hilal & Alessandro Petti
01/12/2018
14:00 - 17:00
vier kunstenaars in dialoog 
Conservatoren: Charles Esche, Diana Franssen

Met groot genoegen brengen we je op de hoogte van de opening van de tentoonstelling Positions #4. De opening vindt plaatst op zaterdag 1 december van 15.00 tot 18.00 uur. Om 16.00 uur is er in het auditorium een welkomstwoord en openingstoespraak door Charles Esche, een van de curators van Positions #4. Verdere informatie over het programma volgt.

Positions #4

Positions #4 presenteert nieuw en bestaand werk van vier kunstenaars; Gluklya (Natalia Pershina-Jakimanskaya), Naeem Mohaiemen en Sandi Hilal & Alessandro Petti. Ze hebben alle vier een band met kunst als activisme en gebruiken kunst als basis om de spanningen aan de orde te stellen die voortvloeien uit historische belasting, onrecht en politieke verandering. Gebruikmakend van een diversiteit aan idiomen zoals film, tekenkunst, architectuur, mode, archivalia, taal en onderwijs bouwen ze in hun werk verhalen op over specifieke delen van de wereld. Of ze nu de erfenis verkennen van de beweging van niet-gebonden landen of kijken naar de huidige situatie van migranten en vluchtelingen in Amsterdam of Bethlehem, de kunstenaars proberen historische fouten en hedendaagse conflicten op te vatten als ervaringen waaraan een bezoeker nieuwe inspiratie kan ontlenen. 

De opening is voor iedereen gratis te bezoek, graag even aanmelden via het reserveringsformulier. Als je ook het museum wil bezoeken, dient u in het bezit te zijn van een geldig entreebewijs. 

Mede mogelijk gemaakt door

Home

Bezoekers in het Van Abbemuseum 
Foto: Boudewijn Bollmann
Bezoekers in het Van Abbemuseum 
Foto: Boudewijn Bollmann