Opening The Intimate Earthquake Archive - Sissel Marie Tonn

Sissel Marie Tonn during construction of The Intimate Earthquake Archive
Isolde Hallensleben will do an artist talk during the opening

Opening The Intimate Earthquake Archive Sissel Marie Tonn

15/12/2016

Met veel plezier nodigen we je uit voor de opening van The Intimate Earthquake Archive op donderdag 15 december vanaf 19.00 uur. Graag even online aanmelden voor deze opening.

The Intimate Earthquake Archive is een interactieve installatie van Sissel Marie Tonn waarin bezoekers de gemeten aardbevingen kunnen ervaren die in Groningen plaatsvonden als gevolg van de gasboringen. Tonn heeft een archief aangelegd van de niet-natuurlijke aardbevingen in Groningen die geregistreerd zijn door het KNMI. Om mensen niet te overweldigen met deze enorme hoeveelheid data, wil ze een beving juist invoelbaar maken voor iedereen. Tonn onderzoekt zo de relatie tussen natuurlijke fenomenen en menselijke ervaringen.

Met dit project was Sissel Marie Tonn de winnaar van de Theodora Niemeijer prijs 2016.

PROGRAMMA OPENING 15 DECEMBER

19.00 uur: Ontvangst en welkomstdrankje in de leszaal.
19.30 uur: Welkomstwoord door Charles Esche, directeur Van Abbemuseum, gevolgd door een gesprek tussen Isolde Hallensleben en Sissel Marie Tonn. Hallensleben is programmamaker, presentatrice en columnist en een van de  juryleden van de Theodora Niemeijer prijs 2016.
20.00 uur: Officiële opening van de installatie in Het Oog en de mogelijkheid de ervaring van een beving te ondergaan.
20.00 - 21.00 uur: Drankje in het leslokaal.

Opening The Intimate Earthquake Archive is onderdeel van :

Mede mogelijk gemaakt door