Antonis Pittas, Landart (2012-doorlopend). Foto Peter Cox (2013)
Füsun Onür, Let's Meet at the Orient, 1995. Foto Peter Cox
Dan Peterman, Civilian Defense, 2007, foto Peter Cox
Anselm Kiefer, Varus 1976, foto Peter Cox

Opening The Way Beyond Art

Nieuwe collectieopstelling
01/07/2017

Op zaterdag 1 juli tussen 14.00 en 18.00 uur vindt de opening van The Way Beyond Art plaats. In deze tentoonstelling vind je werken van onder meer Chto Delat, Corneille, Dan Flavin, Nilbar Güres, Iris Kensmil, Anselm Kiefer, John Körmeling, Taus Makhacheva, Füsun Onür, Dan Peterman, Thomas Schütte en Franz Erhard Walther. Ze worden getoond in een bijzondere setting, vormgegeven door Can en Asli Altay (Future Anecdotes Istanbul). De titel The Way Beyond Art is ontleend aan een boek uit 1947 van Alexander Dorner, museumdirecteur in Hannover in de jaren twintig van de vorige eeuw.

Toegang tot het openingsprogramma is gratis na online aanmelding.

PROGRAMMA OPENING 1 JULI

Locatie Tweede verdieping Collectiegebouw:
14.00 uur: Bezichtiging The Way Beyond Art
14.00 uur: Kunstenaar aan het werk: Antonis Pittas voorziet zijn werk Landart (2012-doorlopend) van een nieuwe tekst gekozen door het Van Abbemuseum.

Locatie Studio Van Abbemuseum:
15.00 uur: Welkomstwoord door Annie Fletcher, hoofdcurator Van Abbemuseum;
15.05 uur: Toelichting op de tentoonstelling door curator Christiane Berndes;
15.15 uur: Presentatie door Can en Asli Altay, vormgevers van The Way Beyond Art;
15.35 uur: Lezing over Alexander Dorner door Noor Mertens, directeur Kunstverein Langenhagen;
15.55 uur: Panelgesprek met alle sprekers.

ONDERDEEL VAN SERIE VAN COLLECTIETENTOONSTELLINGEN

In de periode 2017 – 2020 organiseert het Van Abbemuseum een serie tentoonstellingen en projecten met de eigen collectie. De tentoonstelling The Way Beyond Art in het grote zalencircuit op de tweede verdieping van het Collectiegebouw is hier onderdeel van. De officiële opening van alle tentoonstellingen en projecten in het Collectiegebouw vindt plaats tijdens de "Collectiedagen" van 21 tot en met 23 september 2017.

Opening The Way Beyond Art is onderdeel van:

Mede mogelijk gemaakt door