Performance 'Capture the white - Holi colour festival' - Sachi Miyachi

Performance 'Capture the white - Holi colour festival' Sachi Miyachi

22/02/2015

Het Oog

De vierde performance van kunstenaar Sachi Miyachi is gebaseerd op het Indiase 'Holifeest', een hindoe-festival van kleur en liefde. In dit eeuwenoude hindoe-ritueel wordt het einde van het winterseizoen gevierd. De mens wordt gereinigd van onzuiverheden, de lente wordt ingeluid en het zou een goede oogst opleveren. Miyachi transformeert het festival naar een speciale performance waarbij essentiële elementen, kleuren en mythes uit de originele context worden gebruikt. Na afloop van de performance krijgt iedere deelnemer een 'recept' om thuis het ritueel zelf uit te voeren.

Programma:
14:00: welkomstdrankje
14:15: performance
14:45: gesprek met kunstenaar Sachi Miyachi

Performance 22 februari

Performance 'Capture the white - Holi colour festival' is onderdeel van :