Picasso in Palestina: Live Streaming van de opening - In de Foyer van Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven

Picasso in Palestine poster

Picasso in Palestina: Live Streaming van de opening In de Foyer van Muziekgebouw Frits Philips Eindhoven

24/06/2011
Opening: 24/06/2011 18:00 door Esche, Charles (Curator, Speaker)

Op vrijdag 24 juni opent in de International Academy of Art Palestine (IAAP) de tentoonstelling Picasso in Palestine. Voor de allereerste keer is een origineel schilderij van Pablo Picasso te zien in Palestina. Het werk Buste de Femme (1943) is een van de iconen uit de collectie van het Van Abbemuseum in Eindhoven en is in de afgelopen 50 jaar in de hele wereld tentoongesteld. Naar aanleiding van een bruikleenverzoek door IAAP aan het museum in juli 2009 en na uitgebreid onderzoek, is het werk in juni 2011 op reis gegaan naar Ramallah.

De opening vindt plaats van 16.00 – 18.00 uur Nederlandse tijd en is live te volgen in de foyer van het Muziekgebouw. Iedereen is welkom om dit historische moment mee te maken!

16.00 uur:
Persconferentie Picasso in Palestine
Kort openingswoord door Fatima AbdulKarim, project coördinator van de International Academy of Art Palestine (IAAP)
Openingsspeeches door Khaled Hourani, artistiek directeur IAAP (in Arabisch) en Charles Esche, directeur Van
Abbemuseum (in Engels).
Daarna is er gelegenheid voor journalisten ter plaatse om vragen te stellen

17.00 uur: Officiële opening
Aankomst van Salam Fayyad, minister president van de Palestijnse Autoriteit, gevolgd door een folkloristische optocht (een viering van een Palestijnse bruiloft)
Welkomstwoord
Korte speech van de minister president
Rond 17.30 uur zijn er verschillende muzikale optredens, onder meer van Sana Mousa, een Palestijnse folklore zangeres.
Hierna kunnen de gasten de Picasso bezichtigen.

Het werk Buste de Femme is nog tot 20 juli 2011 te zien in een speciaal geconstrueerde ruimte in de Academie.

Picasso in Palestina: Live Streaming van de opening is onderdeel van :