Plug In - De collectie anders

Zaaloverzicht Lily van der Stokker en gast: HW Werther - Plug In #38, Van Abbemuseum, 2008. Foto Peter Cox
tentoonstelling

Plug In De collectie anders

08/04/2006 - 27/11/2009
Conservatoren: Charles Esche, Christiane Berndes

 

Plug In is de verzamelnaam voor de steeds wisselende presentatievormen van de collectie van het Van Abbemuseum. Van april 2006 tot en met november 2009 toont het museum in elke Plug In zaal een onafhankelijke tentoonstelling, met een eigen thema of concept, en een eigen presentatieduur.

De dynamische benadering van Plug In past zowel bij de labyrintische structuur van de nieuwbouw als de ambitie de collectie vanuit nieuwe en uitdagende perspectieven te belichten. Kunstenaars en gastconservatoren worden door het museum uitgenodigd om binnen Plug In hun eigen aflevering te presenteren. Hierdoor ontstaan tussen de verschillende zalen steeds weer nieuwe resonanties en contrasten, die voortdurend tot nieuwe verhalen leiden. Plug In verwijst dan ook niet alleen naar de blokkendoosstructuur van de serie presentaties. Het is een uitnodiging aan de bezoeker om, al naar gelang interesse en behoefte, in een zelfgekozen volgorde ‘in te pluggen’ en de verbeelding aan het werk te zetten.

Concept Plug In

Christiane Berndes, Charles Esche

Samenstelling

Christiane Berndes en gasten

Subsidiegever

Plug In wordt mede mogelijk gemaakt door de Mondriaan Stichting.


Plug In bestaat uit :

Geweest

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het externe cookies bevat. Wilt u deze (en andere) content alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van externe cookies.

Homepage