Queer Book Club: On Camp

Lees boeken en kom samen met LGBTQIA/andere queer identiteiten!
20/04/2019
Queer Book Club

De Queer Book Club is een meet-up voor LGBTQIA en/of andere queer identiteiten om samen te komen en te boeken lezen, hierover te praten en te socializen. (Iedereen is welkom! Ook als je je niet als LGBTQIA of queer identificeert) We zullen iedere derde zaterdag van de maand samenkomen in de Werksalon op de tweede verdieping in het collectiegebouw Van Abbemuseum.

11:15 Ontvangst in de Werksalon met koffie en thee
11:30 Aanvang Queer Book Club
12:30 Einde Queer Book Club.
12:30 - 13:30 Queer Book Club hang out time / museumbezoek / tijd om te kletsen

In de Queer Book Club zullen (delen van) boeken en academische teksten aan bod komen, maar er is ook ruimte voor podcasts, video-content en andere mediakanalen, afhankelijk van de suggesties van de deelnemers. We horen graag jullie suggesties voor boeken, teksten of andere content. Op deze manier hopen we om tot een brede selectie te komen die inclusief en niet te academisch is; een goed beginpunt voor discussies. De QBC is een geweldige kans om in aanraking te komen met teksten en genres waarmee we anders misschien niet in aanraking zouden komen. Zelfs als je niet alles hebt gelezen, bekeken of beluisterd ben je van harte welkom bij de Queer Book Club!

April: ON CAMP

''To be natural is such a very difficult pose to keep up.''
- An Ideal Husband

Hey kampeerders,

Aankomende Book Club gaan we KAMPEREN. Dat klopt… kamperen! We nodigen je uit om aan te sluiten rond het kampvuur en je beste ''kampvuur'' verhalen te delen. Deze Book Club bestaat uit twee delen. Het eerste deel is een gesprek/discussie over het artikel 'Notes on Camp' van Susan Sontag en een video over de esthetiek van ContraPoints. Het tweede deel is een uitnodiging om jezelf te uiten door een verhaal/ervaring/esthetiek/wat dan ook rond het kampvuur te delen. We hebben enkele vragen opgesteld, om in overweging te nemen.

Deze vragen, het bijbehorende artikel en de video en alle updates van deze editie vind je terug in het Facebook-event. Als je geen Facebook-account hebt, kun je contact opnemen met queer@vanabbe.nl voor meer informatie.

Queer Book Club

De leesgroep wordt niet geleid door een vast persoon, dus geef het ons door als je interesse hebt om een Book Club sessie in de toekomst te leiden!

De Queer Book Club is gratis en wordt gehouden in het Engels.

De Queer Book Club is geïnitieerd door Claire O’Brien, in samenwerking met het Van Abbemuseum.

Bezoekers in het Van Abbemuseum
Foto: Boudewijn Bollmann