Sachi Miyachi, The Fall - Transition into the better - Het Oog

Sachi Miyachi, The Fall - Transition into the better. Foto Peter Cox
Sachi Miyachi, The Fall - Transition into the better. Foto Niek Tijsse Klasen
Sachi Miyachi, The Fall - Transition into the better. Van Abbemuseum 2014. Foto Niek Tijsse Klasen
Sachi Miyachi, The Fall - Transition into the better. Foto Niek Tijsse Klasen
tentoonstelling

Sachi Miyachi, The Fall - Transition into the better Het Oog

29/09/2014 - 29/03/2015

winnaar Theodora Niemeijer prijs 2014

In The Fall – Transition into the better wil Sachi Miyachi laten zien hoe de menselijke creativiteit ingezet wordt om in tijden van crisis nieuwe energie te vinden. In Het Oog wil ze een microkosmos creëren waar regelmatig performances worden gehouden geïnspireerd op festivals overal op de wereld die gaan over het zuiveren van het leven en het verdrijven van negatieve geesten zoals Holi, het Hindu lentefestival van kleuren.

Sachi Miyachi is de winnaar van de tweede editie van de Theodora Niemeijer prijs, een beeldende kunstprijs speciaal voor beginnende, vrouwelijke kunstenaars omdat zij, in vergelijking met hun mannelijke collega’s, nog steeds in de minderheid zijn in tentoonstellingen en museale collecties. De prijs wordt eenmaal per twee jaar uitgereikt aan een kunstenaar die het beste projectvoorstel maakt voor de ruimte van Het Oog. De eerste winnares in 2012 was Sarah van Sonsbeeck met het project Informational Weather.

Performances Sachi Miyachi

Vervolgdata:

Zondag 29 maart om 14.00 uur
Carnaval van Oruro, dansfestival (Oruro, Bolivia)

De houten constructie in Het Oog is permanent toegankelijk voor publiek (kinderen vanaf 13 jaar).

Performance 4 december 2014 Performance 11 januari 2015 Performance 5 februari 2015 Performance 22 februari 2015 Performance 5 maart 2015 Performance 29 maart 2015 Interview Sachi Miyachi

Sachi Miyachi, The Fall - Transition into the better bestaat uit :

Geweest

Mede mogelijk gemaakt door