Sanja Ivekovic: Urgent Matters - Catalogus bij tentoonstelling

sanja voorzijde
sanja achterzijde
publicatie

Sanja Ivekovic: Urgent Matters Catalogus bij tentoonstelling

Verschenen bij de tentoonstelling van Sanja Ivekovic in Utrecht, BAK, basis voor actuele kunst, 18/04/ - 02/08/2009 en Eindhoven, Van Abbemuseum, 18/04/ -02/08/2009.

Het artistieke werk van Sanja Ivekovic (Zagreb 1949) kan worden gekarakteriseerd als een kritische praktijk betrokken bij de politiek van het beeld en het lichaam, zowel als een analyse van geconstrueerde identiteiten in de media, waarbij ze de strategieën van politieke betrokkenheid, solidariteit en activisme toepast. In de (toenmalige) Joegoslavische (en daarmee Kroatische) kunstwereld was ze een van de eerste kunstenaars die een feministisch perspectief toepaste in haar artistieke en activistische praktijk. Men kan zeggen dat de kern van Ivekovic's oeuvre zich concentreert op het verbinden van sociale en politieke urgente kwesties aan de positie van de vrouw in de maatschappij, een urgent matter op zichzelf.

Sanja Ivekovic - Urgent Matters
Auteur: Charles Esche, M. Hlavajová
ISBN 978-90-77288-15-3
Tekst: Nederlands en Engels
Uitgever: Utrecht: BAK/Basis voor Actuele Kunst
83 pagina's, geïllustreerd, paperback
Prijs: € 5,00

Bestel in onze webshop...

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het externe cookies bevat. Wilt u deze (en andere) content alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van externe cookies.

Homepage