Programma

Bertjan Pot Masks 2010-ongoing 001B-small
Self Unself. Design Thonik
Studio Orta, Antarctica, 2007-2012. photo Peter Cox
Alicia Ongay-Perez, Inside out II, 2012. Photo Peter Cox
Formafatasma, Moulding Tradition, 2009. Photo Peter Cox
Ro Smit, Wolwaeren, 2011. photo Peter Cox
Hella Jongerius, KLM world business class cabin interior, 2013. photo Peter Cox
Daan Roosegaarde, Smart Highway
Lucas Maassen & sons, Furniture factory, 2012
Installation view, Bertjan Pot. photo Peter Cox
PCE7156
Erik Kessels, Ria van Dijk, Schiettent, 2008-2011. Photo Peter Cox
Hella Jongerius, KLM
Thonik, VPRO
Hella Jongerius, KLM
Thonik, Droog Design
tentoonstelling

Self Unself

Design Academy Eindhoven te gast
19/10/2013 - 17/11/2013

Vanaf 19 oktober 2013, de eerste dag van de jaarlijkse Dutch Design Week, is Design Academy Eindhoven te gast in het Van Abbemuseum. Design...

Opening: 19/10/2013 16:00

Dit jaar heeft de Graduation Show van Design Academy een duidelijk gedefinieerd thema; 'Self Unself'. En dit thema wordt ook onderzocht op een andere locatie in de stad: het Van Abbemuseum.

Thomas Widdershoven, directeur van Design Academy, heeft dit thema 'Self Unself' niet alleen opgemerkt in het werk van de afgestudeerde studenten, maar ook in het werk van andere ontwerpers. De tentoonstelling in het Van Abbemuseum is een interessante toevoeging aan de Graduation Show, omdat het laat zien hoe bekende ontwerpers zichzelf (her)positioneren. Thomas Widdershoven: "Van al het werk van bijvoorbeeld Hella Jongerius, laat ik in hier het werk zien dat ze voor KLM deed, omdat het een uitstapje buiten de culturele wereld is. Ik ben benieuwd om te zien hoeveel van haarzelf ze opoffert en hoeveel van haarzelf ze kan behouden wanneer ze werkt met een opdrachtgever die zo'n sterke identiteit heeft."

Deelnemende ontwerpers

Monica Alisse, Formafantasma, Tom Gottelier, Dave Hakkens, Bora Hong, Hella Jongerius, Jan Pieter Kaptein, Erik Kessels, John Körmeling, Lucas Maassen, (Christien) Meindertsma en Driessens (& van den Baar Wandschappen), Daijiro Mizuno, Alicia Ongay-Perez, Daan Roosegaarde, Vincent de Rijk, Ro Smit, Studio Bertjan Pot, Studio Makkink&Bey, Studio Orta, Vincent Tarisien, Thonik, Marije Vogelzang en Cody Wilson

Samenstelling tentoonstelling

Jan Konings in nauwe samenwerking met Thomas Widdershoven.

Now future passe-partout

Dit jaar is er een Dutch Design Week Now future passe-partout. Dit kaartje geeft toegang tot: Designhuis - Klokgebouw - Dutch Design Awards Expo - Graduation Show - Van Abbemuseum. Deze passe-partout kost €15,-. Het is te koop bij de vijf locaties of online via Dutch Design Week.

Proloog op Musem of Árte Util

Self Unself vormt een proloog op de tentoonstelling Museum of Arte Útil van het Van Abbemuseum die van 7 december 2013 tot en met 30 maart 2014 in dezelfde ruimtes te zien is. Hier wordt kunst getoond die niet slechts representeert en autonoom is, maar kunst die echt anders kijkt naar en invloed wil hebben op de wereld om ons heen.

Dialoog tussen Design Academy Eindhoven en Van Abbemuseum

Self Unself is de start van een langdurige dialoog die de twee Eindhovense topinstellingen met elkaar willen aangaan om van elkaar te leren en tot een levendige uitwisseling over de kerngedachtes van creativiteit te komen. De verschillen en overeenkomsten tussen de manier waarop kunstenaars en designers te werk gaan worden onderzocht en er wordt een uitwisseling op gang gebracht tussen het ‘designpubliek’ en het ‘kunstpubliek’.

Partners

Home