SPRAAKMAKEND VAN ABBE - Rondleiding voor mensen met afasie

Rondleidsters Mijke en Jenneke. Foto: Marcel de Buck
rondleiding

SPRAAKMAKEND VAN ABBE Rondleiding voor mensen met afasie

17/01/2022
13:00 - 15:00
Deze activiteit is geannuleerd.
Excuses voor het ongemak.

Onbeperkt van Abbe

Met Spraakmakend Van Abbe bieden we interactieve rondleidingen aan voor mensen met afasie. Ieder mens gebruikt taal. Wanneer als gevolg van hersenletsel één of meer onderdelen van het taalspectrum niet meer goed functioneren, noemt men dat afasie.

Uiten zonder taal

Mijke Ulrich, ervaringsdeskundige en sociaal werker, en kunsthistoricus Jenneke Lambert ontwikkelden samen de Spraakmakend Van Abbe-rondleiding. Hierbij kijken deelnemers samen naar kunst en krijgen de ruimte zich daarbij te uiten zonder het gebruik van taal. De focus ligt op een positieve, creatieve en inspirerende ervaring, door Mijke omschreven als ‘open je hart’. De rondleiding eindigt met een nabespreking en een gezamenlijk kopje koffie of thee.

Onbeperkt Van Abbe

Deze rondleiding maakt deel uit van het Onbeperkt Van Abbe-programma, waarin de bezoeker centraal staat. Het Van Abbemuseum is toegankelijk voor iedereen die nieuwsgierig is: of je nu blind of slechtziend bent, doof of slechthorend. Zelfs als je aan je bed gekluisterd bent komt het museum naar jou toe. Onbeperkt Van Abbe bestaat uit activiteiten, rondleidingen en aanpassingen die de toegankelijkheid van het museum te verbeteren.

 

 

Reserveren

De rondleiding is gratis, maar een museumticket is vereist. Je boekt je ticket en reserveert de tour via de bovenstaande knop. Voor deze activiteit heb je een coronatoegangsbewijs nodig.

Rondleidingen op aanvraag

Op aanvraag kun je deze groepsrondleiding ook op een ander moment boeken. Neem voor meer informatie contact op via reserveringen@vanabbemuseum.nl of 040-238 10 42.

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het externe cookies bevat. Wilt u deze (en andere) content alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van externe cookies.

Homepage