SPRAAKMAKEND VAN ABBE - Rondleiding voor mensen met afasie en hersenletsel

Rondleidsters Mijke en Jenneke. Foto: Marcel de Buck
rondleiding

SPRAAKMAKEND VAN ABBE Rondleiding voor mensen met afasie

13:00 - 15:00

Maandag 12 december 2022
Maandag 6 februari 2023
Maandag 17 april 2023

Met de Spraakmakend Van Abbe rondleiding bieden we interactieve rondleidingen aan voor kunstliefhebbers met afasie en hersenletsel. Ieder mens gebruikt taal. Wanneer als gevolg van hersenletsel één of meer onderdelen van het taalspectrum niet meer goed functioneren, noemt men dat afasie.

Mijke Ulrich, ervaringsdeskundige en sociaal werker, en kunsthistoricus Jenneke Lambert ontwikkelden samen de Spraakmakend Van Abbe-rondleiding. Hierbij kijken kunstliefhebbers samen naar kunst en bespreken samen hun beleving. De focus ligt op een positieve, creatieve en inspirerende ervaring, door Mijke omschreven als ‘open je hart’. De rondleiding eindigt met een nabespreking en een gezamenlijk kopje koffie of thee. 

Onbeperkt Van Abbe

Deze rondleiding maakt deel uit van het Onbeperkt Van Abbe-programma, waarin de bezoeker centraal staat. Het Van Abbemuseum is toegankelijk voor iedereen die nieuwsgierig is: of je nu blind of slechtziend bent, doof of slechthorend. Zelfs als je aan je bed gekluisterd bent komt het museum naar jou toe. Onbeperkt Van Abbe bestaat uit activiteiten, rondleidingen en aanpassingen die de toegankelijkheid van het museum te verbeteren.

Koop tickets

Reserveren

De rondleiding is gratis, maar een museumticket is vereist. Je bestelt je museumticket en reserveert daarmee direct ook de rondleiding via de bovenstaande knop.

Rondleidingen op aanvraag

Op aanvraag kun je deze groepsrondleiding ook op een ander moment boeken. Neem voor meer informatie contact op via reserveringen@vanabbemuseum.nl of 040 238 10 42.

 

 

Dit onderdeel wordt voor u geblokkeerd omdat het externe cookies bevat. Wilt u deze (en andere) content alsnog bekijken? Door hier op te klikken geeft u alsnog toestemming voor het plaatsen van externe cookies.

Homepage