Programma

Marjolein van Heemstra
Marjolein van Heemstra
evenement

Stadsastronauten

Bekijk de aarde zoals een astronaut
07/02/2019
19:00 - 21:00
Een event in samenwerking met 'Groene Gasten' 

Astronauten, die vanuit de ruimte naar de aarde hebben gekeken, ontwikkelen vrijwel allemaal een bijzonder gevoel van betrokkenheid en verantwoordelijkheid voor het welzijn van de blauwe planeet. Door de aarde in zijn geheel te kunnen zien, komen de grenzen en de kwetsbaarheid van onze planeet letterlijk in het zicht. De Academie van Stadsastronauten onderzoekt hoe wij stadsbewoners ook toegang kunnen krijgen tot dit perspectief op het geheel.  

Op 7 februari komt de Academie voor Stadsastronauten naar het Van Abbemuseum, op uitnodiging van het museum en de Groene Gasten. De Academie voor Stadsastronauten is een initiatief van theatermaakster Marjolijn van Heemstra en toekomstbureau Monnik.

Deze avond is de derde avond georganiseerd met de Groene Gasten rondom klimaatverandering. De Groene Gasten bestaat uit een groep betrokken Eindhovenaren met hart voor duurzaamheid. Zij werken samen met het Van Abbemuseum binnen het kader van De Werksalon; een programma waarin groepen uit Eindhoven zijn uitgenodigd een relevant maatschappelijk thema te bespreken en na te denken op welke wijze het museum en zijn collectie nieuwe perspectieven mogelijk maakt. De Groene Gasten zien klimaatverandering naast een technische, vooral als een culturele uitdaging. Duurzaamheid vraagt om ander gedrag en dat levert specifieke uitdagingen op. Gedragsverandering is een lastig proces. In een serie speelse discussieavonden met diverse experts en kunstenaars, onderzoeken de Groene Gasten met de deelnemers gedragsverandering. In deze editie staat de ervaring centraal. Hoe bepaalt wat je kunt zien en beleven, in hoeverre je je kunt veranderen.

Een ticket kost €5,-. Het programma vindt in het auditorium plaats. Wil je ook nog het museum bezoeken om de tentoonstellingen te zien, dan heb je een ticket voor het museum nodig.

De voorstelling start om 19.00 uur. Om 21.00 uur sluiten we de avond af.

Home

Bezoekers in het Van Abbemuseum 
Foto: Boudewijn Bollmann
Bezoekers in het Van Abbemuseum 
Foto: Boudewijn Bollmann