Programma

evenement

Stem Van Abbe!

Kanshebber BankGiro Loterij Museumprijs 2019
13/04/2019 - 08/05/2019
En word onderdeel van de museumcollectie!

Het Van Abbemuseum streeft er al jaren naar een plek te zijn waar iedereen zich welkom voelt, met welke achtergrond dan ook. Een plek waar verschillende mensen de ruimte krijgen om hun unieke perspectief te delen. Zodat iedereen met trots kan zeggen: het Van Abbemuseum, dát is ook van mij.

PUBLIEKSVRIENDELIJK

Om die reden is het Van Abbemuseum genomineerd voor de Bankgiro Loterij Museumprijs 2019. Om deze felbegeerde prijs in ontvangst te mogen nemen hebben we jouw hulp nodig! De vakjury noemt ons "een aanjager van vernieuwing op een groot aantal vlakken, waaronder inclusiviteit, publieksbenadering en participatie."

STEM NU

Verdienen wij volgens jou de eretitel Museum van het jaar? Dan kunt je tot en met 8 mei via www.museumprijs.nl op ons stemmen. Je maakt dan bovendien kans op een reis naar New York. Het winnende museum mag daarnaast een droomproject t.w.v. € 100.000 realiseren.

JOUW PORTRET IN HET MUSEUM!

Kom in de periode 17 april tot en met 8 mei met jouw stembewijs naar het Van Abbemuseum! Dan maak je kans om vereeuwigd te worden in het museum. Het robotkunstwerk van Patrick Tresset, genaamd Human Study #1, schetst namelijk iedere dag circa 30 portretten. Zo ontstaat er een kunstwerk dat de fans van het Van Abbemuseum een gezicht geeft, ín het museum. #vanabbevaniedereen.

SPELREGELS

- Per dag kunnen circa 30 portretten geschetst worden

- Timeslots worden dagelijks (dinsdag t/m zondag) vanaf 11 uur uitgegeven in het museum bij het kunstwerk

- Je dient 10 minuten voor jouw timeslot aanwezig te zijn bij het kunstwerk

- Het portret wordt opgenomen in een installatie in het Van Abbemuseum

VRAGEN?

Stuur een email naar rsvp@vanabbe.nl

Partners

Home