Stichting October en Carol ROBERTSON

tentoonstelling

Stichting October en Carol ROBERTSON

20/05/2006 - 01/09/2006

In de bibliotheek is een presentatie te zien van de uitgaven van Stichting October, een initiatief uit Eindhoven, opgericht in 1998. Deze Stichting is voornamelijk actief met het publiceren van kunstenaarsboeken en edities.

October werkte samen met een aantal kunstenaars die in de collectie van het Van Abbemuseum goed vertegenwoordigd zijn, o.a. Alan Charlton, Hamish Fulton, Richard Long en Ian Hamilton Finlay, en heeft ook edities gepubliceerd van Eindhovense kunstenaars zoals Kees Verbeek, Johan Kuipers en Giovanni Dalessi.

Een overzicht van de uitgaven is nu voor het eerst te zien in Eindhoven, na eerdere presentaties in Kleef, Nashville en Bregenz. Recente uitgaven van October worden in dit overzicht gepresenteerd: de publicatie en de reeks aquarellen ‘Year’ en de prent ‘East – West’ van Carol Robertson.