Programma

Overzicht van de tekeningen van Stijn Peeters voor het Hyves project. Foto Peter Cox
evenement

Stijn Peeters

Hyves project
09/10/2009 - 11/10/2009

Vanuit de behoefte om een direct contact te hebben met zijn publiek is de Eindhovense kunstenaar Stijn Peeters in mei 2008 begonnen met een project op...

Stijn Peeters werkt als volgt met Hyves: na een positieve reactie op een vriendschapsverzoek kiest hij een portretfoto uit de albums van zijn nieuwe vriend of vriendin en tekent deze na. Deze tekening plaatst hij op zijn pagina. Op het bericht dat de tekening klaar is volgt de reactie van de vriend. Die kan bestaan uit een emoticon maar ook uit een complete uitwisseling van gedachten. Deze teksten zijn de echte rijkdom van het project. Zelden krijg je immers als kunstenaar zulke directe, oprechte meningen te horen.

Iedere dag groeit de serie. Er zijn op dit moment al zo'n 700 tekeningen. Deze worden op 9, 10 en 11 oktober getoond in het Van Abbemuseum. Alle Hyves vrienden van de kunstenaar en hun familie en vrienden worden uitgenodigd om hun portretten in het museum te komen bekijken. In de sfeervolle HEY bar kan iedereen bovendien met elkaar kennismaken.

Home