Programma

activiteiten

Stories from the storeroom

Performance en Artist Talk
24/11/2018
14:00 - 16:30
Activiteit bij de tentoonstelling Storeroom

Kunstenaar Taus Makhacheva vertelt verhalen. In het project Storeroom draaien die verhalen rondom de 68 kopieën van kunstwerken uit het P.S. Gamzatova Dagestan Museum of Fine Arts. Makhacheva maakt wonderlijke combinaties om de werken tot leven te brengen. Daarmee roept zij vragen op over de rol van kunst, tradities en over identiteit en cultuur. De prachtige video Tightrope toont bijvoorbeeld hoe Rasul Abakarov, vertegenwoordiger van de vijfde generatie in een familie van koorddansers, de kunstwerken in de indrukwekkende hooglanden van de Kaukasus met gevaar voor eigen leven over een ravijn van de ene bergtop naar de andere draagt. 

De 68 kopieën uit het museum in Dagestan en verschillende verhalen die Makhacheva met de werken vertelt zijn nu verzameld in een van de museumzalen. Zo stap je als bezoeker een andere wereld binnen; een wereld waar Dagestan, het Russische circus en Super Taus bij elkaar komen.

Op zaterdag 24 november beleef je 'Storeroom' door middel van een performance en een artist talk met Taus Makhacheva en de koorddanser uit Tightrope, Rasul Abakarov. De performance is door Taus Makhacheva ontworpen speciaal voor deze tentoonstelling in het Van Abbemuseum. De kopieën komen middels rollenspellen en dialogen tot leven. Na de performance krijg je de kans om Makhacheva en Abakarov te ontmoeten tijdens een gesprek.

Het script voor de performance is geschreven door Ilmira Bolotyan. Zij baseerde dit op teksten van Dzhamilya Dagirova en interviews met conservatoren van het Dagestan Museum of Fine Arts named after P.S.Gamzatova; Zuriyat Dzhanbatyrova, Bakiyat Kakhimova en Ravzat Otsokova. 

Supplement ticket:

Als je je ticket koopt, is je plek gereserveerd. De prijs van €5,- is een supplement inclusief drankje na het programma. Je hebt ook een museum entree ticket nodig. Wist je dat je met de Eindhoven stadspas 50% korting krijgt op je museumticket?

Programma:

14.00 Performance in de tentoonstellingsruimte
15.00 Artist talk met Rasul Abakarov en Taus Makhacheva
16.00 Drankje in Karel 1 museum café 

! Zowel de performance als de artist talks zijn in het Engels.


Stories from the storeroom is onderdeel van:

Partners

Home

Bezoekers in het Van Abbemuseum 
Foto: Boudewijn Bollmann
Bezoekers in het Van Abbemuseum 
Foto: Boudewijn Bollmann