Take it or Leave it - Design Economics - In het kader van DDW

DDW logo KLEUR 2011

Take it or Leave it - Design Economics In het kader van DDW

22/10/2011 - 30/10/2011

Take It or Leave It is een onderzoeksproject dat uitmondt in een verzameling van manifestaties en acties in de verschillende Dutch Design Week locaties en in het Van Abbemuseum gedurende de Dutch Deisgn Week 2011. Het project stelt vragen op het gebied van de wederzijdse relatie tussen vormgeving en economie in het verleden, en in het licht van recente ontwikkelingen.

Take It or Leave It heeft als doel om vormgevers, theoretici en het publiek te betrekken bij een debat rond waarde, nut en de worsteling om de eindjes aan elkaar te knopen. In het Van Abbemuseum ben je van harte welkom om een unieke onderzoekspresentatie te bekijken, bestaande uit werken van lokale Eindhovense vormgevers en allemaal tot stand gekomen dankzij verschillende subsidies.

Samen vormen de werken een ‘3D infographic’ overzicht, de reeks van werken onthult het verhaal van de Eindhovense designscene en de afhankelijkheid ervan van economische steun; het heden wordt hiermee even bevroren, voordat de aanstaande bezuinigingen realisteit worden. De Take It or Leave It onderzoekspresentatie bieden een tastbaar gezichtspunt voor een publiek debat over de economische kansen van design.

Deelnemers: Maaike Bertens, Mieke Cuppen, Charlotte Dumoncel D'argence, Simone Farresin and Andrea Trimarchi, Tom Frencken, Lara de Greef, Bas Hesen, Jola Hesselberth, Ilona Huvenaars, Anthony Kleinepier, Yorit Kluitman, Maarten Kolk and Guus Kusters, Kathy Ludwig, Lucas Maassen, Rop van Mierlo, Jo Meesters, Anouk Parijs, Alexander Pelikan, Ralph Roelse, Truc, Florian de Visser, Doreen Wesphal, Jozua Zaagman.

Curators: Hadas Zemer Ben-Ari en Freek Lomme

Take it or Leave it - Design Economics bestaat uit :

Geweest

Partners