Programma

Impressie Kinderwebsite Maxima Medisch Centrum
Kinderkunstclub
DSC 0512
DSC 0528
DSC 0534
DSC 0544
DSC 0554

Tekenwedstijd

Jouw tekening op de MMC kinderwebsite
16/08/2012 - 20/09/2012

Doe mee aan deze bijzondere tekenwedstrijd. Misschien komt jouw tekening wel op de gloednieuwe kinderwebsite van het Máxima Medisch Centrum.  

Het Máxima Medisch Centrum schrijft een bijzondere tekenwedstrijd uit. Alle kinderen mogen mee doen, van 0 tot 18 jaar! De tekeningen van de winnaars worden gebruikt voor de nieuwe speciale kinderwebsite van het MMC. En…alle ingeleverde tekeningen zijn in september in een tentoonstelling te zien in het MMC.

Ziek zijn of naar het ziekenhuis gaan is niet leuk, maar wel een bijzondere en soms zelfs spannende ervaring. Het Máxima Medisch Centrum gaat met deze wedstrijd tekeningen verzamelen met al deze bijzondere en spannende verhalen. Jouw tekening kan helpen om andere kinderen voor te bereiden op een bezoekje aan het ziekenhuis.

De website bestaat uit een paar hoofdstukken. Kies een van de onderwerpen en ga aan de slag!

? Ik ben ziek en voel me niet lekker: een dagje ziek in bed, een buil op je hoofd of misschien zelfs een gebroken been? Je hebt je vast wel eens niet zo lekker gevoeld.

Ik ben bij de dokter. Dat vind ik spannend: met keelpijn naar de dokter, een prik halen of in het ziekenhuis voor een röntgenfoto. Hoe was jouw kennismaking met de dokter?

Ik moet geopereerd worden. Dat is eng maar het moet: soms helpt een prik of pilletje niet en moet je geopereerd worden. Heb je dat al eens meegemaakt? Laat in je tekening zien wat daar zo spannend aan was.

Ik moet blijven slapen in het ziekenhuis: logeren is leuk, maar blijven slapen in een ziekenhuis is echt wel    spannend. Heb je eens een nachtje in het ziekenhuis geslapen of ben je bij iemand op bezoek geweest in het ziekenhuis?  

Ik ben beter! Ik ben blij en mag weer naar huis: na een paar daagjes in bed, een bezoek aan de dokter of zelfs ziekenhuis wordt je weer beter. Hoe fijn was het om weer helemaal beter te zijn? Wat ben je toen gaan doen?

VERGEET NIET...

? een klein tekenvel te gebruiken (postkaart grootte). De afbeeldingen op de website zijn namelijk niet zo groot.

? je naam en leeftijd op de achterkant van de tekening te zetten (we vinden het ook leuk als je een kort verhaaltje opschrijft over je tekening)

? de tekening in te leveren bij het Van Abbemuseum / opsturen naar: Van Abbemuseum, t.a.v. Loes Janssen (Stratumsedijk 2, 5611 ND). Deze tekening moet uiterlijk 31 augustus binnen zijn.

Home