Themalezing; Het verzamelen van beelden

Denmark, Archief 3: rolarchief van archieven van afgesloten archieven, 1972-2010

Themalezing; Het verzamelen van beelden

11/12/2010

We leven in een overvloedige beeldcultuur. Beelden zijn alomtegenwoordig en hun veelheid spiegelt veel facetten van de wereld waarin wij nu leven. Waarom zou een kunstenaar daar nog nieuwe beelden aan toe willen voegen? Is het niet een grote uitdaging van deze tijd om beelden -waar dan ook vandaan-  te verzamelen en deze te rangschikken tot een unieke beeldverzameling met een geheel nieuw statement ?

In deze themabijeenkomst wordt de samenhang besproken tussen de vorm die eigentijdse beelden –veelal afkomstig uit de multimediale wereld- aannemen en de manier waarop kunstenaars hier op inspelen.

Door: Jacqueline Nas, 15 euro incl. toegang tot het museum

Reserveer